Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SVAKI O SVOM POSLU

Doznali smo zašto glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan i Milan Bandić idu u Rusiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U službeni posjet Rusiji s Predsjednicom Republike Kolindom Grabar-Kitarović ide i Dinko Cvitan, glavni državni odvjetnik.

U delegaciji koju će predvoditi predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović neće biti ni ministrica vanjskih poslova Marija Pejčinović Burić, kao ni ministrica gospodarstva Martina Dalić, ali će zato ići Dinko Cvitan, glavni državni odvjetnik, doznaje se u Vladi. 

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Jasan stav Putinova nova prijetnja: "Oni za nas postaju legitimne mete, ma gdje se nalazili" Bombardirana zgrada u Harkovu Noćni napad Rusi raketirali Harkov, ubijen 12-godišnji dječak: "Teror nad gradom postaje sve gnusniji"

Sabina Tandara, reporterka Nove TV, javila je ranije da će s Predsjednicom u Rusiju i Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova, Nina Obuljen Koržinek, ministrica kulture, Zdravka Bušić, državna tajnica u Ministarstvu vanjskih poslova, te Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik.

Iz Državnog odvjetništva odgovorili su nam da Cvitan ide u Soči radi potpisivanja Programa suradnje između Državnog odvjetnistva Republike Hrvatske i Generalnog tužiteljstva Ruske Federacije za razdoblje 2018. – 2019.

"Program suradnje nastavak je suradnje na raniji program (Memorandum o suradnji) za protekla razdoblja, o čemu su objavljivana priopćenja", kaže Martina Mihordin, glasnogovornica DORH-a te dodaje da glavni državni odvjetnik nema saznanja o tome tko su ostali članovi izaslanstva. Nakon potpisivanja Cvitan će se u Hrvatsku vratiti redovnim avionskim letom.

Milan Bandić pak ide u posjet Moskvi i Sankt Peterburgu, u cilju razvoja suradnje tih gradova i Zagreba. Ne putuju zajedno, nisu u istom avionu niti u istoj delegaciji.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene