Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ATRAKTIVNA LOKACIJA

Ruši se Kamensko: Na mjestu uništene tvornice niknut će luksuzni stanovi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekad slavna tvornica Kamensko, simbol borbe za radnička prava, doista odlazi u povijest dok kran bagera ruši i preostali dio pročelja nekadašnje tvornice, a na toj atraktivnoj lokaciji u centru Zagreba niknut će luksuzni stanovi.

Agoniju radnica bivše tvornice Kamensko koje su zbog neisplate plaća štrajkale glađu pratila je cijela Hrvatska, a ta je tvrtka često spominjana i kao jedan od krunskih primjera privatizacije na hrvatski način. Ovih dana u povijest odlaze i zadnji ostaci zgrade u Reljkovićevoj ulici, a na tom će mjestu kroz sljedećih par godina biti sagrađeni luksuzni stanovi.

Kompleks Kamensko prazan je desetak godina nakon što je Trgovački sud zbog duga od 80 milijuna kuna poslao tvornicu u stečaj.

Radnice Kamenskog od nekad vrlo uspješne, a potom neobično propale tvrtke još uvijek potražuju svoje neisplaćene plaće. Cijelo vrijeme sumnjale su da je do uništenja tvornice došlo upravo zbog zemljišta na atraktivnoj lokaciji u centru Zagreba.

Projektant je ahritektonski studio Njirić plus arhitekti, a naručitelj tvrtka Alfa Stan. Inače, nju se spominjalo prošle godine u kontekstu afere Janaf. Podsjetimo, milijun eura u gotovini, koje se povezivalo s bivšim šefom Janafa Draganom Kovačevićem, nađeno je u garaži vile direktora Alfa stana. 

 

 

 

 




 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene