Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prošlo gotovo tri tjedna

Ruglo u Šibeniku: Nacistički i ustaški grafiti na spomenicima antifašista još uvijek nisu uklonjeni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grafiti išarani na spomenicima streljanih antifašista u Šibeniku prije gotovo tri tjedna još uvijek nisu uklonjeni.

Grafiti su osvanuli na spomenicima streljanih fašista na Šubićevcu, 9. ožujka. Niti nakon 18 dana grafiti neprimjerenog sadržaja kojim su spomenici oskvrnuti - nisu uklonjeni.

Pročitajte i ovo Ubojstvo u Šibeniku Tri osumnjičenika uhićena Šibenik zavijen u crno zbog brutalnog ubojstva: Policija složila mozaik tučnjave u kafiću Policija uhitila osumnjičene Tučnjava u Šibeniku Trojica muškaraca nasmrt pretukla pomorca, jedan bivši profesionalni boksač: Sve je počelo u kafiću...

Nacistički i ustaški grafiti osvanuli su na kamenim obilježjima u šibenskom Spomen parku strijeljanim antifašistima u Drugom svjetskom ratu.

Na spomenicima pogubljenim antifaštistima našarani su nacistički i fašistički simboli, kukasti križevi našarani naopako te ustaška slova 'U', a centralni spomenik žrtvama fašističkog terora nagrđen je porukom 'Ovo je za Madrid', u koju je uklopljen anarhistički simbol, slovo 'A' u krugu.

Podsjetimo, nekoliko dana prije uništavanja spomenika u Šibeniku, grob poglavnika NDH Ante Pavelića u Madridu nepoznati su počinitelji išarali grafitima srpa i čekića. Na grobnici u kojoj su pokopani Ante Pavelić, njegova supruga Mara, sin Velimir i kći Višnja osvanuli su grafiti ispisani na ćirilici, a uz simbol srpa i čekića napisana je i kratica SKOJ (Savez komunističke omladine Jugoslavije).


 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene