Obavijesti Video Pretražite Navigacija
JUNACI I INSPIRACIJE

Devet godina ''Bolje Hrvatske'': Više od 400 priloga, tisuće kilometara i niz priča o ljudima koji su naša budućnost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bolja Hrvatska nam slavi deveti rođendan. Više od 400 priloga napravljeno je tijekom godina, prijeđeno tisuće kilometara. Nema kutka Hrvatske u koji Dnevnik Nove TV nije zašao u potrazi za inspirativnim ljudima. Nismo se držali samo većih sredina, otišli smo i u manja mjesta poput Svetog Đurđa ili Donjih Kljaka. Bilo je pregršt junaka i priča.

''Dnevnik Nove TV pokrenuo je, uz 'Želimo znati', još jednu akciju – 'Bolja Hrvatska'. Svakoga tjedna donosit ćemo priče o mladim, talentiranim, uspješnim ljudima koji su budućnost ove zemlje. O ljudima koji se nisu prepustili sudbini, već znanjem, trudom i voljom hrabro gaze naprijed, ruše prepreke i stvaraju Bolju Hrvatsku'', riječi su kojima je sve počelo prije 9 godina, i to pričom o mladoj fizičarki Uni koja je već tada svijet znanosti imala na dlanu.

''Sad kad se pokušavam prisjetiti tog dana kada smo snimali. Onako u glavi jedan veliki bućkuriš jer ta cura je tako svestrana, a ti u dvije minute moraš pokazati kako njezin dan izgleda. Tako da je stvarno bilo letenje od jutra do mraka'', prisjeća se novinarka Josipa Ćirić. I tako godinama. Pa ne čudi što je arhiva puna priča.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna A klijenti su joj – svi Šapu po šapu, Saša je svoju ljubav prema životinjama pretvorila u odličan biznis

Pročitajte i ovo Organizatori (Foto: Dnevnik.hr) Od prijateljstva do spektakla Teško da ljepša slika Hrvatske može otići u svijet: Zbog ovih je mladih ljudi Osijek ove godine pucao po šavovima

Matu Rimca smo pratili još otkako je svoje ideje brusio na zelenoj kockici. Bili smo i s Nanobitom kada su još bili u sobičku, sretni što imaju 16 zaposlenih. Danas ih imaju više od sto. I tvrtka Five se danas može pohvaliti velikim uredima, a nisu ni sanjali da će dogurati među najveće izvoznike mobilnih aplikacija u Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Bolja Hrvatska: Kaja Pavlinić (Foto: Dnevnik.hr) - 3 bolja hrvatska Upoznajte hrvatsku Gretu: Ona je inovatorica, poduzetnica, aktivistica i ponosna nositeljica titule buduće liderice

Pratili smo naše znanstvenike, redovito bili u laboratoriju Ive Tolić koja je hrvatsku znanost pronijela u svijet. Imali smo na oku Vernesu Smoličić koja otkriva nove tajne svemira, snimali sportske nade, umjetnike, glazbenike koji osvajaju svijet, dobročinitelje, dočekivali male genijalce s olimpijada znanja. I ne, nije uvijek bilo lako pridobiti ih ispred kamere.

Potraga za pozitivom

''Oni uvijek misle nekako da nije dovoljno dobro ono što oni čine. A mi budemo oduševljeni često njihovim uspjesima, no oni nam onda kažu: 'Ma dajte, sigurno ima netko tko je uspio više'. Nisu ni sami svjesni koliko puno uspjevaju i koliko su dobri u onome što rade'', priča reporterka Martina Bolšec Oblak.

A kako se naša rubrika sviđa građanima? ''Mislim da smo svi onda ohrabreni tim nekim pozitivniim primjerima nekih stvari koje se svakodnevno događaju oko nas. U svakom slučaju, veliki plus'', kaže Aleksandra iz Zagreba.

''Mislim da je to jedna dobra ideja jer općenito u svim vijestima fali pozitive'', rekao je Marko iz Splita. U potrazi za pozitivom nema gdje nismo snimali, od farmi preko operacijskih dvorana do kokpita. Vrijedilo je.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene