Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U petak prosvjed

Riječki vjeroučitelj koji je održao vatreni govor na prosvjedu prosvjetara iznenada premješten u drugu školu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ravnateljica Prve sušačke hrvatske gimnazije Đudita Franko kazala je da njihov vjeroučitelj Marin Miletić ide u drugu školu na riječkom području te ističe da ju je ta odluka iznenadila. Za petak je najavljen prosvjed učenika.

Riječki vjeroučitelj Marin Miletić, koji je na prosvjedu prosvjetara u Zagrebu održao govor od kojeg se Riječka nadbiskupija ogradila po odluci Katehetskog ureda, premješten je u drugu školu.

"Nemam pravo miješati se u njihove odluke, ali to me iznenadilo. Ide u drugu školu na riječkom području od drugog polugodišta", kazala je ravnateljica Prve sušačke hrvatske gimnazije Đudita Franko za DNEVNIK.hr i dodala da iz Katehetskog ureda nisu obrazložili tu odluku, samo su ih obavijestili.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna MARIN MILETIĆ Riječki vjeroučitelj o ponudi Vlade: "Ako se osluškuje učitelje, većina ih je za nastavak štrajka"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PORUKA VLADI Mihalinec tvrdi: Na velikom prosvjedu u Zagrebu bilo je više od 40.000 ljudi

Iz Katehetskog ureda nisu se javljali na naše pozive.

Miletić je u studenom na glavnom zagrebačkom trgu poručio premijeru Andreju Plenkoviću da su učitelji Liga prvaka.

"U nas trebate ulagati, a ne u neke fejk tablete koji nakon mjesec dana više ne rade", rekao je Miletić i aludirao na Plenkoviću izjavu da je u Zagreb doveo Ligu prvaka. Mislio je na kongres Europske pučke stranke.

U priopćenju objavljenom nakon prosvjeda Riječka nadbiskupija navodi kako se Miletić nije s njima konzultirao te da za istup nije dobio suglasnost.

U petak prosvjed učenika

Učenici Prve sušačke gimnazije zbog premještaja vjeroučitelja najavljuju prosvjed koji će se održati u petak u podne ispred gimnazije.

"Prosvjeduju učenici gimnazije kao i nekolicina bivših učenika u znak podrške vjeroučitelju Marinu Miletiću koji je iznenadno smijenjen sa svojeg radnog mjesta nakon 14 godina rada u gimnaziji te mu je dodjeljeno radno mjesto u drugoj školi“, naveli su učenici u pozivu na prosvjed.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene