Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nema ozlijeđenih

U centru Rijeke zapaljena Kožarićeva instalacija "Stog sijena"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Skulptura je postavljena u četvrtak u sklopu projekta Europska prijestolnica kulutre, a u subotu navečer je zapaljena. Policija je pokrenula kriminalističku istragu.

Skulpturalna instalacija Ivana Kožarića "Stog sijena", koja je postavljena u riječkom gradskom središtu, zapaljena je u subotu, a požar je ugašen, doznaje se iz operativnog dežurstva Policijske uprave Primorsko-goranske.

Pročitajte i ovo Vinko Hrabar spasio dijete iz gorućeg automobila Spasili djete iz plamena Pronađen i drugi heroj, njegovo prezime sve govori: "Vidio sam žensku ruku okrenutu prema djetetu..." Požar u Rusiji: Jesu li odgovorni ukrajinski dronovi? Jugozapad zemlje Rusku regiju napali dronovima, buknuo požar u velikoj termoelektrani

Skulpturalna instalacija zapaljena je oko 22 sata, a požar je ugašen sat kasnije i tom prilikom nitko nije ozlijeđen. Materijalne štete na okolnim objektima nije bilo, a kriminalistička istraga je u tijeku.

Skulpturalna instalacija Ivana Kožarića "Stog sijena" postavljena je u četvrtak u riječkom gradskom središtu, a predviđeno je da do veljače simbolički označava "početak žetve kulturnih događanja u godini Europske prijestolnice kulture (EPK)".

"Stog sijena" je postavljen kao dio programskog pravca "Doba moći" projekta EPK.

Kožarićeva "privremena skulptura" načinjena je od bala sijena, a na Trgu 128. brigade Hrvatske vojske postavio ju je Muzej moderne i suvremene umjetnosti, uz potporu obitelji Kožarić i gradskog Komunalnog poduzeća, čiji su djelatnici izradili stog.

To je ponovna izvedba Kožarićeve instalacije, prvi put postavljene u Dubrovniku ispred Kneževa dvora u okviru izložbe "Otok" 1996. godine.

U Rijeci se rad predstavlja kao prva u nizu umjetničkih intervencija u javnom prostoru u sklopu projekta "Izvrnuti džep", unutar kojeg umjetnici i kustosi preobražavaju i personaliziraju urbane lokalitete, integrirajući umjetnost u rutinu svakodnevice, s naglaskom na pitanjima gostoprimstva i tolerancije, navodi Rijeka 2020. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene