Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

traže reakciju institucija

Sramotni grafiti na zagrebačkoj džamiji: "Ovo je nedopustivo u najvećoj krizi u novijoj povijesti"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bošnjačko nacionalno vijeće u Republici Hrvatskoj je reagiralo na uvredljive grafite koji su u utorak ujutro osvanuli na zagrebačkoj džamiji.

Nacionalno vijeće je napisalo najoštrije je osudilo "gnusni čin i uvredljive poruke" koje su osvanule na džamiji.

Pročitajte i ovo Grafit na Zrinjevcu - 3 Policija provodi očevid Na Zrinjevcu osvanuo grafit podrške Palestincima: "Zaustavite genocid u Gazi, bojkotirajte Izrael" Zoran Milanović ne prestaju reakcije FOTO U Splitu osvanuo uvredljiv i vulgaran grafit upućen predsjedniku Milanoviću

"U vremenima kada nas trese najveća kriza u novijoj povijesti, kada je više nego ikad potrebna ljudska solidarnost, ovakvi su postupci nedopustivi. Zahtijevamo od nadležnih institucija, iako opravdano zauzetih krizom uzrokovanom virusom korona i potresom, da pronađu odgovorne", poručuje Bošnjačko nacionalno vijeće. 

"Upozoravamo da je ovakva vrsta skrnavljenja za muslimane svetog vjerskog prostora izraz teškog šovinizma i ksenofobije, te da je potrebno hitno djelovati kako bi se zaustavila lančana reakcija dehumanizirajućih procesa prema manjinskim skupinama", stoji u reakciji Bošnjačkog nacionalnog vijeća.

Dodali su da ovo može biti početak vala "skrnavljenja i bogomolja svih drugih vjerskih manjinskih institucija" te dovesti do narušavanja prava nacionalnih manjina.

"U vremenima opće krize još jednom pozivamo na solidarnost, zajedništvo i toleranciju te izražavamo nadu da će se većinski narod u Republici Hrvatskoj držati maksime 'ljubi svoga bližnjega kao sebe samoga'", zaključilo je Vijeće.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene