Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Video: Načelnik općine i ravnatelj zamalo se potukli pred ministrom Primorcem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Verbalnim, i zamalo fizičkim obračunom, završila je višemjesečna kriza u baranjskoj školi Jagodnjak, gdje se djeci nesrpske nacionalnosti onemogućuje praćenje nastave na hrvatskom jeziku.

Po dolasku ministra prosvjete, Dragana Primorca, u mjesto, ravnatelj škole Milovan Ležaja podnio je ostavku. Ministar ju je prihvatio, a Ležaja je za svoju smjenu optužio načelnika općine. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Užas u Baranji Umro na mjestu: Sinu osumnjičenom za ubojstvo oca određen istražni zatvor Slika nije dostupna Prosvjetna inspekcija u Jagodnjaku zbog Ležaje

Njihov međusobni obračun pred ministrom i novinarima spriječio je nastavnik tjelesnog, koji ga je s hodnika ugurao u učionicu. Inače, ministar Primorac dogovorio je danas s roditeljima povratak djece na nastavu. 

U OŠ 'Jagodnjak' vraćaju se učenici

Ministar, koji je  prilikom današnjeg posjeta učenicima donio knjige na latiničnom pismu, prihvatio je ostavku ravnatelja te je nazvao 'mudrom odlukom.

Hrvatski učenici na nastavu na hrvatskom jeziku vratit će se za nekoliko dana.

Ministar je naglasio kako je ravnatelj škole radio sve po zakonu, no da je zbog interesa učenika i dugotrajna prosvjedovanja roditelja podnio ostavku, koju je prihvatio, naglasivši kako je "danas pobijedio razum i dobra volja da se problemi riješe".

Ravnatelj Ležaja u ostavci je zahvalio ministru Primorcu i Vladi u koju, kako je rekao, "ima povjerenje", a za sebe je rekao kako je sve radio po zakonu, "što je potvrdila i prosvjetna inspekcija".

Ministar Primorac nakon toga otišao je u školsku učionicu gdje su ga čekali roditelji učenika koji su prosvjedovali i tražili zaštitu Ministarstva za svoju djecu koju su premjestili iz matične škole u Jagodnjaku u Čeminac. Nakon razgovora kazali su da su zadovoljni postignutim rješenjem, svjesni da se ne može odmah sve riješiti. 

'Najvažnije je što Milovan Ležaja više nije ravnatelj škole', kazao je Johan Urtajl, roditelj učenika petog razreda, koji je prvi upozorio na problem, dodavši kako će i djeca biti sretna kad se vrate u svoju školu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene