Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dovoljan je trenutak nepažnje

JEDNOSTAVNI TRIKOVI ZA ZAŠTITU Pazite da vam se godišnji odmor ne pretvori u noćnu moru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Da se godišnji odmor i bezbrižno brčkanje u moru ne bi pretvorilo u noćnu moru zbog krađe primjerice mobitela ili novčanika, jednostavnim se trikovima zaštitite od lopova. Isto vrijedi i za one koji napuštaju domove ili iznajmljuju objekte za odmor.

Samo je trenutak nepažnje dovoljan da lopov profitira. Sara uvijek dobro razmisli što će sa stvarima prije nego ode u more.

Pročitajte i ovo Bačvice Mobiteli, kartice, naočale... Serijski kradljivac harao po poznatoj hrvatskoj plaži i ukrao jednu godišnju plaću Mađarski turist autom ušao u more Mađar na Viru "Dobro ga išamarati i gurnuti u more": Snimka s Jadrana izazvala bijes

'Prvo stavim u torbu pa ispod ručnika. A i gledam stati između ljudi, da bude što više ljudi okolo da paze. Ili pitam nekoga da mi pričuva stvari dok idem u more'.

Da ne bi kupanje završilo saznanjem o krađi nad stvarima uvijek valja imati nadzor.

'Kad odlazim u more nastojim se ne udaljavati previše od stvari i držim ih na oku cijelo vrijeme'.

Vrijedne je stvari bolje ostaviti kod kuće. Mobitel, novac i fotoaparat mogu se i vješto sakriti. Npr. ispod kamena.

Tijekom ljetnih mjeseci krađe se gotovo utrostruče.

'Ono što je naravno tipično za turističku sezonu da se krađe sele u turističke objekte - na plaže i objekte smještaja', kaže Alica Josić Jakupović, voditeljica odjela prevencije PU Istarske.

Oprez i prije odlaska iz kuće! Ulazna vrata, svi prozori i balkonska vrata moraju biti zatvorena. Održavajte i dobrosusjedske odnose. Oni će pomoći da se stekne dojam da je netko u kući.

'Građani moraju biti svjesni da počinitelji promatraju njihove navike u kući i navike njihovih ukućana. To se odnosi na odlaske i dolaske s posla, napuštanje domova pa tako i objekata u kojima borave turisti', pojasnila je Josić Jakupović. 

Protuprovalne brave i zaštita na prozorima, alarmi ili jednostavno senzorsko svjetlo može odvratiti počinitelja od počinjenja.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene