Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićena petorica muškaraca

Strava u Indiji: Žrtvu silovanja zapalili na putu do suda, raste bijes Indijaca zbog odnosa prema ženama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvadesettrogodišnju žrtvu silovanja zapalila je muška banda u kojoj je bio i osumnjičeni silovatelj dok je išla na sud na sjeveru Indije, objavila je policija o tom događaju koji je izazvao bijes i sram javnosti zbog toga kako se u Indiji tretiraju zločini nad ženama.

Tisuće Indijaca prošlog su tjedna prosvjedovale u nekoliko gradova nakon silovanja i ubojstva 27-godišnje veterinarke kod grada Hiderabada.

Pročitajte i ovo Žrtva nasilja ide u zatvor na 2,5 godine Žrtva Damira Škare o konačnoj presudi za silovanje: "Pravda je nekako spora, ali je pravedna, dostižna" Damir Škaro (Foto: Dnevnik.hr) Visoki kazneni sud odlučio Škaro mora u zatvor zbog silovanja: Potvrđena kazna bivšem zastupniku i proslavljenom olimpijcu

Demonstranti i zastupnici traže od sudova da slučajeve silovanja rješavaju brže i da ih strože kažnjavaju.

Žena koja je napadnuta i zapaljena u četvrtak ujutro u kritičnom je stanju, rekao je liječnik u bolnici u Lucknowu, glavnom gradu države Utar Pradeš na sjeveru Indije.

Išla je na vlak kojim se trebala odvesti na saslušanje kada su je banditi zalili kerozinom i zapalili, kažu u policiji.

Uhićena su petorica muškaraca, uključujući osumnjičenog silovatelja, tvitala je policija.

Nakon što je uhićen zbog silovanja u prosincu 2018., silovatelj je prošloga tjedna pušten iz pritvora pošto je platio jamčevinu.

Utar Pradeš najmnogoljudnija je indijska država, poznata po vrlo lošem procesuiranju zločina nad ženama. Godine 2017. prijavljeno je više od 4200 slučajeva silovanja, najviše u zemlji. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene