Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Dosad osigurno više od 220

Raspisan natječaj za dodjelu stipendija djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U sklopu humanitarne akcije "Korak u život" Rotary klub Zagreb Kaptol objavio je natječaj za dodjelu stipendija u tekućoj akademskoj godini.

S ciljem omogućavanja nastavka školovanja djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi, jedna od najdugovječnijih hrvatskih humanitarnih akcija Korak u život raspisala je natječaj za stipendiranje devete generacije studenata. Iznos stipendije je 1.600,00 kuna, a dodjeljuje se na period od pet akademskih godina. Rok za podnošenje molbi zaključuje se 1. studenoga 2017. godine, a odluku o dodjeli stipendija donosi upravni odbor Rotary kluba Zagreb Kaptol u roku od 15 dana po završetku natječaja.

Pročitajte i ovo Novac za kuću prikupljen - 3 Veliko srce Hrvatske U plamenu im je nestao cijeli život, no pomoć je brzo stigla: Skupljen je novac za kuću obitelji sa sedmero djece, ali postoji jedan problem Ilustracija - 3 PARADOKSI NAŠI SVAGDAŠNJI Država potrošila novac za njihove stipendije: "Djeca su se tome nadala, zato su i upisivala ta zanimanja"

U Hrvatskoj godišnje više od 200 djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi završava srednju školu, ali nema mogućnosti za daljnje fakultetsko obrazovanje. Rotary klub Zagreb Kaptol u kontinuitetu od 2008. svake godine stipendira mlade ljude koji po završetku srednje škole moraju napustiti domove za nezbrinutu djecu i udomiteljske obitelji pa je tako "Korak u život" do sada osigurao više od 220 stipendija.

"Već devet godina pomažemo mladima bez odgovarajuće skrbi iz dječjih domova i udomiteljskih obitelji. Posebno smo ponosni što je ova akcija omogućila bolji život brojnim studentima, a raduje što to nastavljamo činiti i ove godine osiguravanjem sredstava za stipendiranje nove generacije studenata. Ovim putem bih želio zahvaliti i partnerima akcije na neumornoj podršci koju nam pružaju svo ovo vrijeme", rekao je predsjednik Rotary kluba Zagreb Kaptol Dražen Mavrić.

Važnost ove akcije prepoznali su brojni građani, a svoje vrijeme i trud nesebično su donirala i mnoga poznata imena hrvatskog sporta, glazbe i kulture među kojima su Severina, Slaven Bilić, Ivano Balić, Toni Cetinski, Gordan Kožulj, Iva Šulentić, Ištvan Varga, Daniela Trbović, Aleksandar Stanković, Bojana Gregorić Vejzović, Nina Badrić i drugi.

Veliko finale akcije bit će u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu 12.11.2017. gdje će se održati humanitarna baletna predstava "Labuđe jezero" čime će se i službeno obilježiti kraj jednog ciklusa prikupljanja sredstava. Uz prodaju ulaznica za baletnu predstavu, sredstva za novu generaciju studenata skupljaju se i pozivom na humanitarni broj telefona 060 9002 za koji su linije otvorene od danas pa sve do 15. siječnja 2018. te izravnim uplatama na žiro račun akcije 2360000-1102052855.

Natječaj za dodjelu stipendija za 2017./2018. akademsku godinu, obrazac za prijavu te ostalu dokumentaciju pronađite ovdje, a više o humanitarnoj akciji na Korak u život.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene