Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

problemi zbog sabora

Što se to događa na krajnjoj desnici: Razilaze li se Bruna Esih i Zlatko Hasanbegović?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čini se kako je u tijeku raskol unutar političke stranke Neovisni za Hrvatsku, odnosno između Brune Esih i Zlatka Hasanbegovića.

Raskol u stranci Neovisni za Hrvatsku mogao bi se dogoditi zbog neslaganja o lokaciji na kojoj će se održati sabor stranke.

Bruna Esih je potvrdila za Dnevnik Nove TV da je Predsjedništvo stranke donijelo odluku da će se izborni sabor stranke održati 22. srpnja. Kaže da će se on održati u Zadru te da su pozivi svim važnijim tijelima i organizacijama stranke odaslani još u subotu. 

Pročitajte i ovo Bruna Esih Neovisni za Hrvatsku (Foto: Dnevnik.hr) Posjetila granicu s BiH Esih: Hrvatsko stanovništvo trpi zbog migranata, vlasti trebaju štititi granicu

No, Zlatko Hasanbegović ima drugačije planove. U Zadar ne namjerava ići jer, kaže, izborni sabor će se toga datuma održati tamo gdje je odredilo predsjedništvo stranke, dakle u - Zagrebu. 

Na pitanje kako onda predsjednica kaže da će se skup održati u Zadru, Hasanbegović odgovara da se on drži odluke statutarno nadležnog tijela. "o svemu po statutu odlučuje predsjedništvo dvotrećinskom većinom, a u tome je bilo jednoglasno bez čijeg protivljenja", kaže Hasanbegović.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene