Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Afera Agrokor

Ramljak nakon što je Vidaković podrapala nagodbu: ''To je bilo za očekivati''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izvanredni povjerenik Agrokora Ante Ramljak rekao je da su danas zauzete početne pozicije te da ima pojedinih nezadovoljnih vjerovnika.

Nakon prezentacije nacrta strukture nagodbe Udruzi dobavljača Agrokora, Ante Ramljak je poručio da su zauzete početne pozicije te da je određena grupa vjerovnika nezadovoljna, no kako o svemu predstoje mjeseci razgovora.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna natječaj bio samo predstava Grupa Borg angažirana već 10. travnja 2017., samo u 2017. naplatili 98 milijuna kuna Slika nije dostupna Afera Agrokor Božinović: O pitanjima nacionalne sigurnosti ne raspravlja se javno

Rekao je da su dobavljačima sporne dvije stvari, kako će o tome razgovarati te vidjeti do koje mjere se neke stvari mogu promijeniti, a u kojoj ne mogu.

"Mislim da su ovo početne pozicije svih nas u kojima ima stvari koje nisu prihvatljive i o kojima ćemo razgovarati sljedeća tri do četiri mjeseca. Što se tiče nezadovoljstva određene grupe vjerovnika, to je bilo za očekivati", rekao je Ramljak.

Na primjedbu novinara da su vjerovnici u pojedinim kompanijama u neravnopravnom položaju, odgovorio je da ne želi špekulirati kako će koji dobavljač proći.

"Činjenica je kako moramo voditi računa da se pojedina društva i vjerovnici u pojedinim društvima moraju tretirati na potpuno drukčiji način", ustvrdio je Ramljak.

Podsjetimo, Marica Vidaković, prokuristica Kraša, poderala je pred novinarima dokument o nacrtu strukture nagodbe u Agrokoru.

U Udruzi dobavljača Agrokora traže promjenu nacrta nagodbe, jer su različiti dobavljači u neravnopravnom položaju ovisno o tome koja od Agrokorovih tvrtki im je dužna. Nezadovoljni su i u udruzi manjinskih dioničara koji će izgubiti sve što su uložili u dionice Agrokorovih tvrtki.

A premijer Andrej Plenković zaključio je kako je Agrokor u gospodarskom i političkom smislu obilježio godinu. Prema njegovim riječima donošenje zakona bilo je pravo rješenje. Zahvaljujući njemu izbjegnuta je kriza, a gospodarstvo se stabiliziralo te je osiguran i uspješan završetak turističke sezone.
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene