Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prekipjelo im

Radnici Uljanika i dalje u štrajku, u brodogradilište mogu ući samo vozila za hitne intervencije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prolaz u pulsko brodogradilište moguć je jedino kroz manji ulaz na Bulevaru, a u petak ujutro ulaz nadziru predstavnici Štrajkaškog odbora.

Nakon punih sedam mjeseci bez plaće, radnici Uljanika od četvrtka su ponovno u štrajku i najavili da će tako biti dok god država ne donese odluku - ili stečaj, ili restrukturiranje. Prolaz u pulsko brodogradilište moguć je jedino kroz manji ulaz na Bulevaru, kroz koji mogu proći vozila za hitne intervencije, a u petak ujutro ulaz nadziru predstavnici Štrajkaškog odbora.

Pročitajte i ovo Stečaj Uljanika (Foto: Dnevnik.hr) - 4 krizni trenuci Inicijativa za aktivaciju EU fonda: Grad Pula oformio tim za potporu radnicima Uljanika i njihovim obiteljima Odvjetnik Anto Nobilo (Foto: Dnevnik.hr) Uhićenja u Uljaniku Andrija Jarak za Dnevnik Nove TV najavio nova uhićenja. Odvjetnik Nobilo prozvao policiju da laže

 

"Tu smo kako bi pratili situaciju i kako ne bi došlo do neželjenih situacija, odnosno da netko na silu od kooperanata želi ući u krug brodogradilišta. Dogovorili smo takav rad, a mi tu pratimo i ako treba - reagirat ćemo po potrebi", rekao je predsjednik Štrajkaškog odbora i čelnik Jadranskog sindikata Boris Cerovac potvrdivši kako ulaz u Uljanik, dok traje štrajk, nije dopušten kooperantima koji rade na polarnom kruzeru.

"Mi naravno očekujemo početak restrukturiranja. Prekipjelo nam je, ne možemo više izdržati to poniženje koje nam radi Vlada, očito ne prepoznaje se glad i jad i muku ovih ljudi. Neka dođu i neka probaju živjeti 6-7 mjeseci bez plaće" - poručio je povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske (SMH) u Uljaniku Đino Šverko.

Radnici pulskog Uljanika od četvtrka u 13 sati ponovno su u štrajku, a zavarivanjem vrata blokirali su dva od tri službena ulaza u brodogradilište kao još jedan oblik pritiska na Vladu, koja bi, smatraju u Štrajkaškom odboru, trebala hitno donijeti odluku o tome što će biti s radnicima i brodogradnjom u Puli. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene