Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Zbog neisplate plaća

Nezadovoljni radnici "Đure Đakovića" od četvrtka opet u štrajku, Vladi poručuju: ''Očekujte vrlo ozbiljne akcije''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radnici Đuro Đaković Grupe od četvrtka opet kreću u štrajk zbog neisplata plaće.

Radnici Đure Đakovića od četvrtka su ponovno u štrajku. Razlog je, kažu, neisplata plaće, kao i činjenica da još uvijek nije izabrana nova Uprava nakon što je prije mjesec dana prijašnja Uprava dala ostavku.

Pročitajte i ovo Osoblje Lufthanse ponovo u štrajku Nezadovoljni plaćom Novi štrajk osoblja poznate aviokompanije: Pripazite ako putujete Slika nije dostupna Po čemu će pamtiti 2019. Ovo je bila godina sindikata: Srušena mirovinska reforma, održan najdulji štrajk u povijesti Hrvatske...

Poručili su da ovaj problem mora rješavati premijer Plenković. Sljedeći tjedan se u Slavonskom Brodu sastaju s ministrom gospodarstva Darkom Horvatom.

''Radnici su nestrpljivi, radnici su gladni. Jako puno ima branitelja koji nisu zaslužili da Hrvatska Vlada ne poduzima ništa'', kaže Ivan Barić, predsjednik štrajkaškog odbora.

Potpredsjednik samostalnih sindikata Hrvatske Željko Klaus pozvao je ministra Horvata da dođe u Slavonski Brod. ''Očekujte vrlo ozbiljne akcije, radi se o metalcima, radi se malo o drugačijem soju ljudi nego što su drugi. Ministre, još jednom, dođite u Slavonski Brod, pod jedan s plaćom, a pod dva s konkretnim rokovima i pod tri s novim upravama'', poručio je Klaus.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene