Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez plaće za listopad

Radnici Đure Đakovića u štrajku zbog neisplate plaća: "Štrajkamo dok ne dobijemo odgovore i rješenja"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radnici Đure Đakovića iz Slavonskog Broda ponovno su u štrajku, jer ni nakon obećanja ministra, nisu dobili plaću za listopad, dok je račun tvrtke blokiran

Zbog blokade računa, radnicima plaće ni u rujnu nisu bile isplaćene na vrijeme. Rješenje problema ministar Horvat vidio je u suradnji sa strateškim partnerima i Vladom SAD-a, no to za sada nije urodilo plodom.

Pročitajte i ovo Studenti voze tramvaje u Nuernbergu - 2 Problem u Njemačkoj Zbog manjka radne snage, traže studente da voze tramvaje: ''Moramo istražiti sve mogućnosti'' Slika nije dostupna Tvrtka čeka i novu upravu Ministar posjetio "Đuru Đakovića" i obećao isplatu plaća. Radnici u utorak odlučuju o nastavku štrajka

Ministar Horvat tvrtku bi trebao posjetiti u ponedjeljak. Jutros su radnici nezadovoljstvo izrazili pred zgradom Županijske uprave. Razgovarali su sa županom i predsjednikom županijske skupštine.

Radnici su pred upravom uzvikivali „ne damo Đuru“. Župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić, obratio se radnicima i poručio im da moraju shvatiti kako nije sve tako jednostavno, te kako će oni u Županiji odraditi sve što mogu.

„I sutra izlazimo u grad. i sljedeći dan izlazimo u grad! Dok ne dobijemo odgovore i rješenja!! Jasan je bio Ivan Barić, zamjenik sindikalnog povjerenika u Đuri Đakoviću.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene