Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"3 koraka"

Pušteni plavi baloni povodom Svjetskog dana svjesnosti o autizmu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povodom Svjetskog dana svjesnosti o autizmu u Zagrebu su u zrak pušteni plavi baloni kako bi se obilježio dan svih osoba koje pate od tog poremećaja.

U Hrvatskoj od autizma pati 12 tisuća osoba. Kako bi se lakše uključili u društvo te kako bi im život bio što kvalitetniji i ugodniji, predstavljen je edukativni program pod nazivom "3 koraka".

Pročitajte i ovo Požar automobila u Prečkom - 1 izvidi još traju Doznali smo čiji je auto izgorio na parkiralištu: "Moglo bi biti ozbiljno" Požar automobila u Prečkom - 2 Očevid u tijeku FOTO Noćna buktinja uznemirila građane: Izgorjela čak tri automobila

"Njima je potrebna podrška 24 sata, 365 dana, a za to su potrebni ljudi, za to je potrebno zapošljavanje. Ne možemo imati stambene zajednice ako nema kadra, ne može se pružati usluga rane intervencije ako se ne zapošljava kadar, a to su rehabilitatori, to vam je struka koju generira samo Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet u Zagrebu", rekla je Lidija Penko, predsjednica Saveza udruga za autizam Hrvatske.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene