Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U kritičnom stanju

SPLIĆANKA UBIJENA U 'SAČEKUŠI' Osumnjičeni suprug zbog nasilja u obitelji kažnjen s 1000 kuna i pušten na slobodu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U srijedu ujutro oko 4:20 u Ulici Hrvatske mornarice u Splitu, nedaleko od stadiona na Poljudu, muškarac je u 'sačekuši' ubio svoju suprugu automatskom puškom 'Zagi'.

Žena (50) je ubijena na parkiralištu pred zgradom gdje je stanovala kao podstanar i to prilikom odlaska na posao, a u nju je iz jurišne puške 'Zagi' pucao suprug (49) koji je potom i sebi pucao u glavu pa je, u životnoj opasnosti, smješten na Jedinicu intezivnog liječenja KBC Split.

Pročitajte i ovo Ilustracija Istraga Akcija USKOK-a u Splitu, pod istragom tri osobe Zatvor u Splitu, arhiva Traga se za četvrtim Predao se dvojac: Nakon više od mjesec i pol u bijegu muškarci koje je policija tražila zbog ranjavanja u Splitu sami se predali u zatvor na Bilicama

Šef jedinice za intezivno liječenje KBC Split Nenad Karanović za Hinu je popodne kratko rekao da je pacijent životno ugrožen, priključen na respirator i u besvjesnom stanju te da ima teške ozljede glave.

"Jutros smo zaprimili mušku osobu sa teškom ozljedom glave. Radi se o prostrijelnoj ozljedi. Pacijent je životno ugrožen. Provode se mjere intezivnog liječenja, a on je priključen na respirator te se nalazi u besvjesnom stanju. Za sada nije bilo nikakvih operativnih zahvata. Nezahvalno je bilo kakvu prognozu davati jer to je vrlo teška ozljeda tako da je stvarno teško bilo što reći u ovom momentu", kazao je Karanović.

Osumnjičeni za jutrošnje ubojstvo u Splitu bio je priveden na Prekršajni sud u Splitu zbog obiteljskog nasilja, potvrđeno je Novoj TV na Prekršajnom sudu u Splitu.

Optužnica je sadržavala dvije točke:

1. Verbalno nasilje prema maloljetnoj kćerki - oslobođen optužbi.
2. Nasilje prema supruzi na način da je iznio određene stvari i bacio ih u smeće - kriv. Za to je pravomoćnom presudom kažnjen je s 1000 kuna kazne i pušten na slobodu.

 

Splitska policija nije službeno potvrdila identitet ubijene žene i teško ozlijeđenog muškarca, kao ni ubojstvo i pokušaj samoubojstva, a šture informacije dalo je tek Županijsko državno odvjetništvo koje je na mjestu zločina obavljalo očevid.

 

Službene informacije govore da je policija u 4:20 sati od građana dobila dojavu o pucnjavi na parkiralištu u Ulici Hrvatske mornarice, kod Pomorske škole.

Dok su stigli na mjesto događaja žena je već bila mrtva za volanom crvenog kombija marke 'mercedes' dok je njen suprug ležao teško ozlijeđen ispod suvozačkih vrata. Malo dalje od njega na podu je bila jurišna puška 'Zagi' te nekoliko čahura. Kolima Hitne medicinske pomoći muškarac je prebačen u splitsku bolnicu, dok je ubijenu nakon završenog očevida na Patologiju prebacilo vozilo gradskog pogrebnog poduzeća.

Susjedi su kazali da nisu čuli nikakvu svađu već najprije dva kratka pucnja, a potom i rafalnu paljbu. U početku su, kažu, mislili da je riječ o vatrometu ili petardama. Nakon toga se čuo hropac te ubrzo dolazak policije.

Po riječima susjeda žrtva je nedavno došla u njihov kvart živjeti kao podstanar, jer ju je suprug zlostavljao, pa ga je ostavila. Taj je slučaj obiteljskog nasilja bio prijavljen policiji, što je i službeno potvrđeno.

Ubijena prilikom odlaska na posao na tržnicu

Ubijena žena sa svojim suprugom ima 18-godišnju kći, navodno je bila prodavačica na tržnici i to na 'klupi' koju je naslijedila od suprugove majke. Prodavala je voće i povrće na glavnoj tržnici, a jutros je ubijena prilikom odlaska na posao. Kombi je, zbog toga, bio pun voća i povrća.

Kako se neslužbeno doznaje na mjestu zločina, suprug ju je navodno čekao dok nije izašla iz stana i ušla u kombi, potom joj je prišao sa suvozačke strane i zapucao. Žena je odmah preminula, a muškarac je potom i sebi pucao u glavu. Na mjestu gdje se pokušao ubiti bila je velika lokva krvi koju su nakon očevida oprali vatrogasci.

"To je strašno bilo. Kad sam jutros pokušala izići iz stana policija nam nije dala, jer je sve bilo zatvoreno policijskim trakama. Čula su se prvo dva kratka pucnja, a onda dugi rafal. Užas što je ovo danas došlo. Mala djeca u zgradi su počela plakati. Grozno, zaista grozno", kazala je susjeda. (Hina/N.C.)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene