Obavijesti Video Pretražite Navigacija
je li bilo nepravilnosti?

Saborski odbor zatražio očitovanje: Zagrebačka policija oglasila se o postupanju u slučaju Damira Škare

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačka policija u petak je ustvrdila da je istraživanje silovanja za koje je osumnjičen Damira Škare provedeno sukladno zakonu i pravilima struke, odgovarajući predsjedniku saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost koji je od MUP-a zatražio očitovanje o eventualnim policijskim propustima u tom slučaju.

Iz PU zagrebačke navode da je kriminalističko istraživanje u potpunosti provedeno sukladno pravilima struke te uz poštivanje zakonskih propisa i rokova.

Pročitajte i ovo Ilustracija Iz 2022. Razriješen slučaj nestanka: Dvojac ubio vlasnika poslovnog prostora u Dubrovniku s jasnim ciljem Slika nije dostupna prijavljen dorh-u Klesar uzeo predujam od 10.000 kuna pa dvije godine lagao da će obnoviti grobnicu

"Vezano uz provođenje kriminalističkog istraživanja po čijem dovršetku je osumnjičeni muškarac, uz posebno izvješće, predan Županijskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici, obavještavamo Vas da je navedeno kriminalističko istraživanje u potpunosti provedeno sukladno pravilima struke te uz poštivanje zakonskih propisa i rokova", odgovaraju u zagrebačkoj policiji.

 

Dodaju da je prilikom provođenja kriminalističkog istraživanja žrtva upoznata s pravima koja joj pripadaju te je učinjeno sve što je bilo potrebno kako bi se istraživanje uspješno dovršilo, a osumnjičena osoba dovela pred nadležna pravosudna tijela. "S obzirom na zakonske propise o tajnosti izvida nismo u mogućnosti detalje podijeliti s javnosti, ali ćemo Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, s obzirom na njegov zahtjev, izvijestiti o svemu poduzetom", kažu u policiji.

Predsjednik Odbora Ranko Ostojić ranije je priopćio da je od MUP-a zatražio "poduzimanje svih radnji iz svojih nadležnosti te dostavu očitovanja na okolnosti eventualnih propusta u postupanju policijskih službenika po prijavi protiv Damira Škare u zaštiti moguće žrtve kaznenog djela".

Sudac istrage velikogoričkog Županijskog suda odredio je u četvrtak jednomjesečni istražni zatvor bivšem saborskom zastupniku HDZ-a, brončanom olimpijcu i aktualnom predsjedniku Autokluba Siget zbog silovanja i spolnog uzenemiravanja zaposlenice tog autokluba. Prema neslužbenim podacima tužiteljstvo, koje je nakon ispitivanja zatražilo pritvaranje, strahuje da bi Škaro mogao utjecati na ukupno četiri svjedoka – tri žene među kojima su i zaposlenice koje su se zbog uznemiravanja požalile pravnici u Hrvatskom autoklubu te muškarac koji je trebao ponuditi novac žrtvi kako ga ne bi prijavila.

Škaru, kojeg je policija uhitila u srijedu ujutro na graničnom prijelazu Stara Gradiška prilikom ulaska u Hrvatsku iz BiH, prijavila je liječnica kojoj je žrtva ispričala da je bila silovana početkom kolovoza. Žrtva je pak naknadno Škaru prijavila i zbog prijetnje. Samo nekoliko sati nakon podnošenja prijave, žrtva je, prema vlastitim tvrdnjama dobila Škarinu poruku s pitanjem “kako su ti djeca?”. U međuvremenu joj je, dok je boravio u susjednoj BiH, preko posrednika nudio 80.000 eura “za šutnju”, što je ona odbila.

 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene