Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ali to nije sve

PRVI POTEZI NOVE VLADE Koliko će koštati promjena ploča?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi potezi nove Vlade su promjene ploča s natpisima na zgradama ministarstava.

Za sedam ministarstava izrađuju se nove ploče, pečati, memorandumi. Prema podacima koje smo dobili, cijena izmjena mjeri se u stotinama tisuća kuna. Božo Petrov poručuje - od tih kozmetičkih zahvata važnije je ono što će se izmjenama postići.

Pročitajte i ovo Vinili sve popularniji - 2 sve veća potražnja za vinilom Zaljubljenici u glazbu ne odvajaju se od ploča: "Cijene idu od 10 eura, a možete ih naći i za 500" Pronašli mu 55 kilograma marihuane Pokušao i bježati VIDEO Neočekivani ulov policije: Zaustavili muškarca, a iz auta se proširio neobičan miris...

I prije nego što je preuzeo funkciju, ministar zdravstva promijenio je ploču s natpisom. Naziv na koji se njegove kolege još privikavaju. Novo ime donosi i niz troškova koji prelaze 35 tisuća kuna.

Osim promjena natpisa na pločama, sedam ministarstava morat će mijenjati i druge stvari poput pečata, štambilja ili registarskih podataka službenih vozila.

Nova ploča već je postavljena i na Ministarstvo hrvatskih branitelja, ali i na susjedno - za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.Troškovi također u desecima tisuća kuna.

Sport više ne stanuje u Ministarstvu znanosti i obrazovanja. Izmijenit će 7 ploča, dok će Ministarstvo mora prometa i infrastrukture postaviti čak 92 nove ploče. S drugim troškovima stajat će ih to oko 50 tisuća kuna jednako kao i ministarstvo zaštite okoliša i energetike.

"S obzirom na ono što će se promijeniti i zbog čega će se mijenjati trošak od 50 tisuća kuna ne može se mjeriti s onim što će se dobiti", kaže predsjednik Sabora Božo Petrov.

Oporba ne kritizira

Oporba ih ne kritizira. Ministri iz Milanovićeve Vlade koja je i sama mijenjala ustroj i nazive, kažu - bitniji je njihov rad.

"Taj neki trošak tabli ili memoranduma koji bi se pojavio mislim da je neznatan u onome što trebaju donijeti rezultati tih ministarstava", kaže Ivan Vrdoljak (HNS).

"Pravo je parlamentarne većine kad preuzme vlast da složi vladu kako misli da će biti najefikasnije", poručuje Arsen Bauk (SDP).

Da je reorganizacija svake nove Vlade nepotrebna stav je stručnjaka za upravu Ivana Koprića. Uz troškove je, kaže, još gora posljedica funkcioniranje tih organizacija.

"To je užasno i malo koja zemlja zapravo radi to. Procesi rada unutar tih organizacija imaju cijeli niz dugoročnih štetnih posljedica'', kaže Ivan Koprić (Katedra za upravnu znanost Pravnog fakulteta).

Najviše će potrošiti Ministarstvo gospodarstva, maloga i srednjega poduzetništva i obrta. Oko 70 tisuća kuna platit će nove pečate i ploče.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene