Obavijesti Video Pretražite Navigacija
i odgovornost

Plenković na prvoj ovogodišnjoj sjednici Vlade: "Predsjedanje Vijećem EU-a velika je zadaća, očekujem entuzijazam"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na dnevnom redu sjednice Vlade, među ostalim, jest prijedlog uredbe o izmjeni i dopuni Zakona o provedbi ovrhe na novčanim sredstvima.

Ministri i premijer sastali su se u Banskim dvorima na prvoj ovogodišnjoj sjednici Vlade. "Preuzeli smo predsjedanje Vijećem EU-a, to je velika zadaća i odgovornost za cijelu zemlju, a posebno za Vladu. Očekujem da posao koji je složen i zahtjevan obavite na najbolji način na tragu našeg programa i prioriteta koje smo definirali u četiri stupa", rekao je premijer Andrej Plenković na početku sjednice. Podsjetio da će se za vrijeme predsjedanja morati baviti i Brexitom, Višegodišnjim financijskim okvirom te organizacijom konferencije o budućnosti Europe.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sjednica Vlade Plenković: "Predlažemo Ivana Turudića za novog glavnog državnog odvjetnika" Ilustracija bez signala VIDEO Ovo se rijetko viđa: Sjednica Vlade kasnila zbog nesvakidašnje situacije, Plenković se ispričao

"Dogovorili smo se da 15. siječnja Saboru predstavimo naš program, zajedno s izvješćem od prošle godine", najavio je premijer i dodao da će tada predstaviti sve aktivnosti.

"Očekujem puno rada i puno entuzijazma u ispunjenju ove zadaće", rekao je Plenković.

Nakon premijerova uvodnog govora sjednica se nastavila po dnevnom redu, a prvo je uvažen Prijedlog uredbe o izmjeni i dopuni Zakona o provedbi ovrhe na novčanim sredstvima (EU). Ministar financija Zdravko Marić najavio je kako će jedinstveni registar računa ubuduće morati čuvati i podatke o sefovima fizičkih i pravnih osoba.

Središnji registar državne imovine

"Države članice osiguravaju da informacije koje se čuvaju u centraliziranim mehanizmima budu izravno dostupne nacionalnim financijsko-obavještajnim jedinicama odmah i u nefiltriranom obliku. Informacije kojima se mora moći pristupiti i mora ih se moći pretraživati putem centraliziranih mehanizama jesu i sefovi svih fizičkih i pravnih osoba. Ovim člankom propisuje se kako Jedinstveni registar računa, kao jedinstvena baza podataka, sadrži i podatke o sefovima fizičkih i pravnih osoba, a koje su podaci dostupni Uredu za sprječavanje pranja novca izravno elektroničkim putem i bez naknade", kazao je Marić.

Na drugoj točki dnevnog reda bio je prijedlog programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku u 2020. godini, koji je također usvojen. Premijer je zahvalio svim uključenim resorima.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene