Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcije na presudu

Prva noć u Remetincu: Ivu Sanadera odvjetnici nisu posjetili, a spekulira se i da će biti prebačen u zagrebačku bolnicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši premijer Ivo Sanader proveo je prvu noć iza rešetaka zatvora u Remetincu, odvjetnici ga još nisu posjetili, ali su potvrdili da su nezadovoljni presudom i da će se obratiti Ustavnom sudu i sudu za ljudska prava u Strasbourgu.

Jadranka Sloković o zdravstvenom stanju Ive Sanadera nije htjela govoriti, kao ni potvrditi da će biti prebačen u jednu od zagrebačkih bolnica. Sa zagrebačkog Županijskog suda odbacuju optužbe Sanaderovih odvjetnika i tvrde da nije bilo propusta u proceduri. Ministar Bošnjaković najavio je da će provjeriti tvrdnje Sanaderovih odvjetnika, koji su se požalili da su mediji doznali za presudu prije njih. Pojasnio je kako će država naplatiti više od 17 milijuna kuna od bivšeg premijera.

Pročitajte i ovo Žrtva nasilja ide u zatvor na 2,5 godine Žrtva Damira Škare o konačnoj presudi za silovanje: "Pravda je nekako spora, ali je pravedna, dostižna" Ilustracija komplikacije tijekom operacije Lažna anesteziologinja osuđena na doživotni zatvor: Ubila tri osobe zbog krive procjene o količini sredstva za narkozu

"Obratit ćemo se sigurno Ustavnom sudu ići ćemo i na sud u Strasbourgu. U svakom slučaju, mi smatramo da ovakva presuda nije mogla opstati, ona doista ima određene manjkavosti i po nama je nepodobna za potvrđivanje i to ostaje naš stav", rekla je Sanaderova odvjetnica Jadranka Sloković. 

"Tu postoji točno određena procedura, koja se uvijek poštuje i poštovala se u ovom slučaju. Radi se o tome da čim je Županijski sud u Zagrebu dobio odluku Vrhovnog suda, ta odluka je dopremljena strankama", objasnio je pak Krešimir Devčić, glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu, odgovorivši time na optužbe Sanaderovih odvjetnika kako su mediji saznali za presudu prije njih. 

Dražen Bošnjaković
, ministar pravosuđa  rekao je kako on smatra da neće biti problema s naplatom 17 milijuna kuna.

"Ja mislim da je to u potpunosti imovina okrivljenika i mislim da ne bi trebalo biti zapreke da se i ovdje taj postupak provede", rekao je Bošnjaković. 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene