Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suradnja s UNICEFom

Otvorena prva banka humanog mlijeka u Hrvatskoj - Investicija teška 8 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Hrvatskoj, točnije u KBC-u Zagreb, zahvaljujući suradnji ministarstva zdravstva i UNICEF-a otvorena je prva banka humanog mlijeka

Svake godine se u Hrvatskoj oko 2.000 djece prijevremeno rodi, a njih oko 400 treba intenzivnu njegu. Kada im mlijeko njihove majke nije dostupno, donirano humano mlijeko im doslovce može spasiti život. Tu će uskočiti banka u kojoj će se pohranjivati mlijeko.

Pročitajte i ovo Gužve na biračkim mjestima u Zagrebu Građansko pravo VIDEO/FOTO Građani pohrlili na glasanje: Velike gužve na mnogim biralištima u Zagrebu Devet novih kamiona Čistoće - 2 Spomenuo i Jakuševec FOTO Stigli novi kamioni: Tomašević otkrio i kad bi mogla početi sanacija odrona na Jakuševcu

Banka uskoro službeno kreće s radom te su, tvrde, spremni za donacije majki. Ovo je projekt UNICEF-a i Ministarstva zdravstva, a vrijedan je nešto više od osam milijuna kuna.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić rekao je da je važno imati banku humanog mlijeka jer to zapravo znači osigurati rani razvitak i zdravlje djeci čije majke ne mogu dojiti.

„Zato je to važno i sretni smo da to imamo u Hrvatskoj, a veliku zaslugu za to imaju UNICEF i sada pokojna doktorica Gubac koja je dala donaciju“ objasnio je ministar Kujundžić.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene