Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upozoravaju na svoj slučaj

Prosvjedovali radnici Dalmacijavina: Njih 550 očekuje oko 64 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pred Trgovačkim sudom u Splitu okupilo se 160 radnika Dalmacijavina.

Na prosvjedu pred Trgovačkim sudom u Splitu u srijedu se okupilo 160 radnika Dalmacijavina. Željeli su upozoriti odvjetništvo da je i ono dužno obratiti pažnju na njihov slučaj.

Pročitajte i ovo ZET auobusi Novo povećanje Radnicima u Zagrebačkom holdingu i ZET-u rastu plaće, a mijenjat će se i koeficijetni za vozače Slika nije dostupna Traže svoj zarađeni novac 'Kako da živimo? Nemamo ni režije s čim platiti, isključit će nam sve!'

Nakon suda otišli su pred zgradu Županije gdje im se obratio resorni pročelnik i rekao da mu je žao što tu nije župan koji je, kako je objasnio, prije nekoliko dana pao s masline pri čemu je slomio dva rebra. No, dodao je kako će, čim župan dođe natrag na posao, rado u Zagrebu zastupati njihove interese kod nadležnih ministara.

Oko 550 bivših radnika Dalmacijavina nakon privatizacije nije dobilo svoje neisplaćene otpremnine i neka druga potraživanja, među kojima i plaće.

Njih 550 očekuje oko 64 milijuna kuna. Također očekuju da im se taj novac isplati s računa Trgovačkog suda, gdje na ime Dalmacijavina postoji 72 milijuna kuna koje je isplatio kupac Dalmacijavina.

Drugi je prijedlog da se proda zgrada u trajektnoj luci i da im se novac isplati od toga, no država dosad nije prihvaćala da im da zgradu jer je to pomorsko dobro i nije ušlo u stečajni postupak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene