Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Simbolična akcija

Prosvjed motociklista na Lučkom: Cestarinu plaćali u lipama, traže veću sigurnost na cestama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gust promet na Lučkom danas je nakratko dodatno usporio simboličan prosvjed motorista koji su cestarinu odlučili platiti u lipama.

Policija ih je preusmjerila u poseban traku tako da većih čekanja nije bilo.

Pročitajte i ovo Prosvjednici u Izraelu Četvrti dan zaredom Prosvjednici s bakljama pred zgradom parlamenta: Traže nove izbore i optužuju izraelsko vodstvo Nastavak prosvjeda poljoprivrednika Nezadovoljni europskom politikom Prosvjednici blokirali centar Bruxellesa: Europski birokrati gnjev poljoprivrednika mogu vidjeti, čuti, ali i namirisati

Kako je u Dnevniku Nove TV javila reporterka Martina Bolšec Oblak, motoristi su nezadovoljni jer traže pošteniju naplatu cestarina i poreza na motore te bolju sigurnost za motoriste.

Ministar prometa Oleg Butković primit će ih na satanak 8. kolovoza, a ako se njihovi zahtjevi ne ispune najavili su potpunu blokadu prometnica.

Njih 2.000 moglo bi prosvjedovati 13 kolovoza te će na svim naplatnim postajama i trajektnim pristaništima plaćati u lipama.

"Dobili smo čvrsta jamstva od minista Butkovića da ćemo se naći na sastanku i da će pokušati ispuniti naše zahtjeve koji su uobičajena praksa u Europskoj uniji. Tražimo postavljanje zaštitne ograde i izjednačavanje poreza sa ostalim zemljama... To nisu neki veliki zahtjevi i predstavljaju minimum sigurnosti za moticikliste", kaže motociklist Mladen Stjepan Vitković

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene