Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mlađe je slađe

Proširila se obitelj u zagrebačkom Zoo-u: Lemurica Padme s 12 godina mlađim John Johnom dobila dvije bebe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U zagrebačkom Zoološkom vrtu ponosno ističu kako su dvije ženke čupavouhog lemura rođene u srpnju sada tema svih zooloških vrtova u Europi jer se radi o ugroženoj vrsti.

Petnaestogodišnja Padme i njezin dvanaest godina mlađi partner John John još početkom srpnja postali su roditelji dviju ženki. Kako je objavio zagrebački Zoološki vrt, posljednji put čupavouhi lemuri kod njih su na svijet došli prije 18 godina. 

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Zagrebu Žuti meteoalarm Nevrijeme pogodilo Zagreb: Na dio grada pala tuča, pogledajte koji su kvartovi najgore prošli Gužve na biračkim mjestima u Zagrebu Građansko pravo VIDEO/FOTO Građani pohrlili na glasanje: Velike gužve na mnogim biralištima u Zagrebu

"Padme je prije dvije godine u Hrvatsku stigla iz Italije, a John John iz Danske. Njihova ljubav koja je donijela potomstvo sada je tema razgovora u zoološkim vrtovima diljem Europe. Naime, čupavouhi lemuri prema crvenom popisu Međunarodnog saveza za očuvanje prirode (IUCN-a) kritično su ugrožena vrsta i svaka je nova jedinka izuzetno vrijedna", kazao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba.

Novorođene čupavouhe lemurice zdrave su i lijepo napreduju. Još uvijek sišu majčino mlijeko, a prije nekoliko su dana počele grickati vrbe i povrće. Ljupke lemurice znatiželjne su i zaigrane pa se sve odvažnije penju po svemu što ih okružuje, opisuju u Zoo-u.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene