Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I dalje promjenjivo

Što nas čeka nakon snažnih ljetnih pljuskova? Evo kada se vraća sunce

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U srijedu nas očekuje malo promjenjivije vrijeme, odnosno malo više oblaka, i to ponajprije u kopnenom dijelu zemlje.

S druge strane, u Dalmaciji vrijeme neće biti osobito ugodno, prije svega zbog visoke temperature i tijekom dana i tijekom noći.

Pročitajte i ovo Sunčan dan u Splitu Vremenska prognoza Pred nama je šarolik početak tjedna, barem što se tiče vremena: Meteorolog otkrio što nas čeka Promjenjivo oblačno vrijeme Mogući i pljuskovi Promijenjivo vrijeme diljem Hrvatske: Stabilizacija se očekuje u drugoj polovici tjedna

Zbog blizine fronte jutro će u kopnenom dijelu zemlje biti djelomice sunčano. Većinom vedro očekuje se na Jadranu. Na kopnu mjestimice može pasti i malo kiše. Puhat će slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana bura, umjerena i jaka, a južnije uglavnom sjeverozapadnjak. Temperatura će iznositi većinom između 18 i 21, dok će na moru biti 20-ak do 25 stupnjeva.

U središnje krajeve dan donosi djelomice sunčano vrijeme, no nije isključena mogućnost za malo kiše ili pljusak. Puhat će slab do umjeren sjeveroistočnjak, a temperatura će biti većinom oko 30 stupnjeva.

I u Slavoniji uz promjenjivu naoblaku tijekom dana može pasti malo kiše, no većim dijelom ipak će biti sunčano. Puhat će sjeveroistočnjak, a termometri će mjeriti 30-ak stupnjeva.

U gorju se također u srijedu očekuje pokoji pljusak, uz više oblaka, dok će na sjevernom Jadranu uglavnom prevladavati sunčano, suho, ali i vjetrovito. Puhat će umjerena i jaka bura, prolazno sredinom dana u slabljenju, kad će na otvorenom moru zapuhati sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura, u gorju od 25 do 29, a na moru između 30 i 34 stupnja.

U Dalmaciji će se zadržati sunčano te vrlo vruće uz temperaturu od 32 do ponegdje čak 36 stupnjeva. Bura će postuno slabjeti i okretati na sjeverozapadnjak i zapadnjak.

Temperatura mora je uglavnom između 24 i 27 stupnjeva, a UV indeks bit će najčešće vrlo visok ili visok u zapadnijim predjelima, gdje se ipak očekuje malo više naoblake.

Idućih dana većinom će biti sunčano, ali ne i posve stabilno. Tako i u četvrtak povremeno može biti kiše ili kakvog pljuska, a u petak i subotu rjeđe, uglavnom lokalno u poslijepodnevnim satima. Od petka će i temperatura ponovno biti viša od 30 stupnjeva.

Na moru i dalje većinom sunčano i vruće, a ovdje će doista rijetko biti mogućnosti i za kakav pljusak. Bura će oslabjeti pa će pred vikend puhati sjeverozapadnjak i jugozapadnjak, vjetar s mora.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene