Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Savršeno za boravak u prirodi

Prognoza za vikend: Bolje ne može, ali ne spremajte kišobrane...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako je suditi po prognozi, vikend pred nama bi valjalo iskoristiti za odlazak u prirodu.

Vikend koji stiže donijet će nam još sunčanog i što je možda važnije toplog, odnosno iznaprosječno toplog vremena. Neće baš cijelo vrijeme biti skroz sunčano, povremeno će - slično kao i u petak, biti više oblaka, na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru i malo kiše, no bez nekih većih promjena sve do ponedjeljka.

Pročitajte i ovo Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno Sunčano vrijeme VREMENSKA PROGNOZA Za vikend uživajte u Suncu, od sredine tjedna drastična promjena: Na jednu stvar treba posebno pripaziti

Preko Hrvatske je prošla ciklona koja nam je donijela naoblaku, ponegdje malo kiše, a u subotu i nedjelju bit ćemo u stabilnoj situaciji pod anticiklonom. Veća promjena vremena s kišom stiže nam s tom hladnom frontom, no tek u ponedjeljak.

U subotu ujutro na Jadranu se očekuje sunčano te i dalje toplo uz temperaturu između 8 i 13 stupnjeva i slabu buru. U kopnenim krajevima više manje posvuda niski oblaci i magla, slab vjetar i hladnije nego u petak. Temperatura će se spustiti na nulu ili -1 stupanj u gorju te između 1 i 4 u ostalim krajevima.

Nakon tmurnog i maglovitog jutra u subotu, poslijepodne sunčanije i još malo toplije. Puhat će slab južni vjetar, a temepratura će biti između 13 i 15 stupnjeva Celzija.

Istočni dio zemlje također će u subotu posliejpodne imati sunčan i topao dan. Zapuhat će i slab jugoistočnjak, a temepratura će biti od 13, do najviše 15 stupnjeva.

Pretežno sunčano bit će i u gorskim krajevima, a na sjeverni Jadran počet će pristizati novi oblaci iz kojih će do večeri biti i slabe kiše. Zapuhat će jugo zbog kojeg će i biti tako oblačno, ali i toplo.

Južni dio zemlje bit će sunčaniji, poslijepodne u subotu samo uz malu naoblaku. Puhat će slabo jugo i zapadni vjetar, a dnevna temperatura će se kretati od 16, do najviše 19 stupnjeva.

I nedjelja će još biti sunčana, ali i iznadprosječno topla - temepratura će se popeti do 17 ili 18 stupnejva iza čega slijedi i novo osvježenje. U ponedjeljak oblačno, kišovito, na zapadu zemlje kiša će lokalno biti jaka i obilna. Bit će i hladnije uz jak sjeverozapadni vjetar.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene