Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PONEGDJE ĆE IPAK BITI SUNCA

Vrijeme kao na klackalici: Obilna kiša i pljuskovi, no pogoršanje vremena ipak neće dugo trajati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najavljena promjena vremena stigla je u veći dio Hrvatske, no nakon manjeg osvježenja ponovno će biti toplije.

Stigla nam je promjena vremena. Kiša će tijekom današnjeg dana biti obilnija uz moguće izražene pljuskove. To se najviše odnosi na kopnene krajeve, odnosno središnji i istočni dio zemlje, dok će južni dio, jug Dalmacije, barem još u petak većinom biti sunčan.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VREMENSKA PROGNOZA Nova promjena vremena postupno će zahvatiti cijelu Hrvatsku, pripremite kišobrane i nepromočivu obuću Slika nije dostupna Osvježenje na vidiku Uživajte u zadnjim zrakama sunca, stigao je kralj ljeta: Sljedeći tjedan obilježit će neugodne kiše i pljuskovi

Najavljena promjena vremena stigla je i u Zagreb. Obilna kiša pada tijekom cijelog jutra, ponegdje i izraženija. 

Preko naših krajeva premješta se frontalni sustav, podržan visinskim vrtlogom koji se spušta sa sjevera i tu će zadržati cijeli vikend. Stoga će i vrijeme biti kao na klackalici.

Jutro i prijepodne u kopnenim krajevima bit će većinom oblačno i kišovito, pri čemu kiša mjestimice može biti obilnija. Na sjevernom Jadranu očekuju nas sporadični pljuskovi i grmljavina, a u Dalmaciji dijelom vedro, na jugu i pretežno sunčano.

Zapuhat će vjetar sa sjevera, na sjevernom Jadranu jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima. Južnije u Dalmaciji puhat će sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura na kopnu će uglavnom biti između 10 i 15, a na Jadranu između 18 i 22 stupnja.

Poslijepodne smirivanje vremena

Poslijepodne će se vrijeme u središnjoj Hrvatskoj postupno smirivati te će se prvo ovdje na sjeverozapadu i razvedravati. No ne isključujemo mogućnost i za još kakav pljusak. Puhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a temperatura će biti većinom između 20 i 23 stupnja.

Smirivanje vremena, prestanak kiše te kidanje naoblake potom slijedi i u Slavoniji i Baranji. Uz sjeverac bit će svježe za doba godine, tek 20-ak stupnjeva. 

Slično će biti i u gorju. Poslijepodne nešto vedrije, uglavnom bez oborina, ali uz sjeveroistočnjak svježije nego do sada. I na sjevernom Jadranu poslijepodne će biti više sunca, no puhat će umjerena i jaka bura. Najviša dnevna temperatura očekuje se između 25 i 27 stupnjeva.

Oblaci će se sa sjevera Dalmacije od jutra postupno do večeri širiti prema jugu, no kiše ili pokojeg pljuska bit će uglavnom na sjeveru te u zaleđu. Sjevernije i bura, dok će na jugu puhati sjeverozapadnjak. Temperatura će se kretati od 25 do 28 stupnjeva.

Temperatura mora većinom je između 22 i 24 stupnja.

Prognozirani UV indeks na istoku će biti nizak, zapadnije u zemlji umjeren i visok, a samo na krajnjem jugu, gdje će veći dio dana i prevladavati sunčano, vrlo visok.

Prognoza za tri dana

U kopnenim krajevima cijeli će se vikend zadržati promjenjivo vrijeme, s tim da mogućnost za povremenu kišu ili pokoji pljusak stoji sve do ponedjeljka kad će ipak biti malo stabilnije te uz više sunca. Uz sjeverac za vikend i svježije te ispod prosjeka za doba godine.

Na Jadranu će prevladavati sunčano, iako neće biti posve stabilno pa će biti mogućnosti i za pokoji vjerojatno izolirani pljusak, i to u subotu na krajnjem jugu.

U početku bura, potom od nedjelje sjeverozapadnjak, a nakon manjeg osvježenja i na moru početkom novog tjedna ponovno toplije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene