Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čuda su moguća

Želja malenog dječaka potresla je Hrvatsku: Obitelj nije mogla vjerovati tko im je prvi uplatio novac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon dirljive priče koju su ispričali prošli tjedan, šesteročlanoj obitelji velikog srca pomoć stiže iz cijele Hrvatske.

Prošlotjedna priča Provjerenog o obitelji Lacković iz Hercegovca, koja zbog teških životnih okolnosti može izgubiti kuću u kojoj živi, potresla je Hrvatsku. No, javnost je još jednom pokazala kako može biti složna kada je u pitanju pomoć onima kojima je to uistinu potrebno – nakon prikazivanja priloga u Provjerenom pomoć obitelji pristiže sa svih strana zemlje.

„Moja se supruga rasplakala kada je vidjela da je naš sin izjavio da mu je želja da platimo kuću. Skroz smo se naježili. Idući je dan bio sasvim običan, a onda je odjednom mojoj supruzi počeo stalno zvoniti telefon, a ona se ne može javiti jer je gluha. Javila se moja mama i ispalo je da zovu ljudi koji žele pomoći. Potpuno me to iznenadilo“, ispričao je Željko Lacković za Provjereno. Telefoni im, kažu, otad ne prestaju zvoniti. „Jučer i danas poštar je dolazio na motoru, nisam ga čuo, ali je pas lajao. Tražio me da pokažem svoju osobnu da se uvjeri da sam to ja i da nije neka prevara u pitanju, i nakon toga mi predao novac“, nastavio je Željko. Najstariji sin Dražen za to je vrijeme uređivao posebnu kutiju u koju će novce spremati i od onog što skupi platiti kuću i drva za ogrjev.

Pročitajte i ovo Provjereno: Moje mjesto pod suncem - 8 Moje mjesto pod suncem Posebno mjesto koje pomaže drugima: "Kako očekivati da dijete bude dobro i pristojno u školi kad je zapravo gladno?" Provjereno: žrtva obiteljskog nasilja - 1 Donosi Provjereno Žene progovorile o strahotama koje su proživjele u sigurnoj kući: "Nekoliko sam puta pomislila - bolje da sam trpjela batine nego što sam ovamo došla"

Jedan od dobročinitelja odlučio im je priskrbiti drva za ovu i sljedeću zimu. Neki su ih pojedinci željeli i osobno upoznati, poput para iz Daruvara koji im je donio hranu i povrće, pa čak i čajnu kobasicu koje se, priča Ana Lacković, baš to jutro poželio njezin unuk Luka. „Ta ženica je rekla da je nju to tako dotaknulo da je morala doći. Evo, oni su zaista prvi došli, iznenadili su nas jako, donijeli su djeci i slatkiše“, priča Ana.

Prva uplata koja im je sjela na račun posebno ih je ganula – jer je u kući u kojoj svi vole nogomet stigla upravo od izbornika Hrvatske nogometne reprezentacije. „Srce mi je počelo ubrzano tući, nisam mogao vjerovati. Kako to da nam on želi pomoći, kako je čuo za nas? Ma ne mogu vjerovati, evo, srce mi tuče“, kaže Željko.

Novac za plaćanje cjelokupnog iznosa kredita nije se još skupio, no drva za ogrjev već imaju ne samo za ovu nego i za iduću zimu. Željko sada može i priuštiti put liječniku u Zagreb jer dosad nije imao ni novca ni snage uhvatiti se u koštac sa zloćudnom bolešću od koje boluje. Svima koji su im pomogli obitelj Lacković od srca zahvaljuje, a već sada imaju želju dobročinstvo širiti dalje kada otplate kredit.

„Ne dolazi u obzir da zanemarim potrebe drugih gluhih ili siromašnih obitelji. Želim im pomoći na jednak način. Tko god bude imao potrebu, da li gluh, siromašan ili netko drugi, pomoći ću mu sigurno“, kaže Željko.

Podsjećamo, kuću u kojoj danas živi šesteročlana obitelj Željko Lacković kupio je prije 11 godina na kredit. Tada je radio u tvornici namještaja u kojoj je bio zaposlen 20 godina, no prije tri godine stvari su krenule nizbrdo – uz to što su i on i supruga Ivana gluhi, Željko je saznao da boluje od karcinoma i dobio otkaz na bolovanju. Danas je bez posla i primanja, pa obitelj živi od socijalne pomoći i dječjeg doplatka, a zakašnjele rate kredita već im mjesecima zadaju tešku muku. Upravo je zato jedina želja njegova najstarijeg sina Dražena da njegova obitelj plati kuću u kojoj živi.

Više priloga iz jučerašnje emisije potražite na službenoj stranici emisije Provjereno, a propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene