Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Beljak: 'Nitko nije na silu u stranci'

RASKOL U HSS-U? 'Ovakve će odluke izazvati velike potrese'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HSS-u prijeti raskol. Bivši i sadašnji predsjednik o koaliciji sa SDP-om imaju dijametralno suprotne stavove. Branko Hrg stoga najavljuje mogućnost izlaska iz HSS-a.

Dojučerašnja najljuća protivnica HSS-ove suradnje sa SDP-om, Marijana Petir šuti već dva dana. A metkovskom Jambi nova koalicija je itekako prihvatljiva. Iako je većina bila za koaliciju sa SDP-om, ima i nezadovoljnika. Bivši predsjednik, Branko Hrg kaže kako nije jedini.

Pročitajte i ovo Krešo Beljak na presici Željka Lenarta Osipanje pred izbore Raskol u HSS-u: Glavni tajnik napustio stranku, Beljak mu upao na presicu Peđa Grbin KOALICIJA ZA BOLJU HRVATSKU Pao je važan dogovor, SDP s ovih devet stranaka ide na izbore: "Dosta je HDZ-a"

'Ovo nije dobro i da je sigurno članstvo jako, jako podjeljeno ovim odlukama i da će one izazvati sigurno velike potrese i poremećaje. Znam da već sada ima onih koji kao najavljuju da će vratiti knjižice', rekao je Hrg.

Vraćanja knjižica novi šef stranke se ne boji.

'Nitko nije na silu u stranci. HSS je spao na najniže grane u povijesti zahvaljujući politici Branka Hrga i svih onih koji bi sada htjeli ili trebali ili hoće izaći tako da to ovisi o njima. Oni su svoje političke sposobnosti pokazali u zadnje četiri godine', kazao je Krešo Beljak, predsjednik Hrvatske seljačke stranke.

Prema posljednjem istraživanju, HSS uživa tek 1,5 posto potpore birača. Suradnja sa SDP-om zato je, kaže, logična. Razlog je to i zbog kojeg Beljaku s juga zemlje stiže ljubavna poruka.

'Ja sam bio onaj koji nije glasao za tebe, ja sam bio onaj koji je lobirao protiv tebe kad su bili prije tri mjeseca predsjednički izbori, ja se kajem i žao mi je, nisam bio u pravu i sretan sam jer si ti izabran, jer si ti lider. Ja te obožavam i ja te volim, ali nisam gej', poručio je predsjednik HSS-a dubrovačko neretvanske-županije, Stipe Gabrić Jambo.

Marijana Petir, pak, već danima šuti. No, njezini stavovi o politici SDP-a vrlo su jasni.

'Oni predstavljaju smrt za hrvatsko selo, za hrvatskog seljaka i to je postalo apsolutno neodrživo', kazala je ranije HSS-ova europarlamentarka, Marjana Petir.

SDP i HSS posljednji put surađivali su prije 16 godina, odnosno 2000. godine. Tri godine kasnije, 2003. HSS se okreće HDZ-u. Surađuju i 2007. 2011. u izbornu bitku ulaze samostalno i ostvaruju najgori rezultat u povijesti stranke. Na izborima prošle godine nadu ponovno polažu u HDZ.

Hrg bi i dalje s HDZ-om, smatra kako HDZ-u uopće nisu dali šansu. Tvrdi i da neće biti na njihovoj izbornoj listi. A zbog svojih istupa spreman je i na sakcije.

'Ja mislim, ako on smatra da me treba izbaciti iz stranke, ja se neću žaliti', rekao je bivši predsjednik HSS-a, Branko Hrg.

'Ja sam čovjek koji vjeruje u demokraciju, vjerujem u različita mišljenja i ne mislim povlačiti nikakve sankcije', poručuje sadašnji predsjednik stranke, Krešo Beljak.

A s kim će HSS-ov bivši predsjednik dalje, još je neizvjesno.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene