Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odvjetnica ne otkriva gdje je

"Najtajanstvenija priča je ona oko Ivana Todorića"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nastavljaju se pretresi Kulmerovih dvora. S obzirom na to da je riječ o ogromnom imanju, zasad je dovršen pretres kuće Ivice i Vesne Todorić te je zpočeo pretres triju kuća u kojima žive Ivan Todorić, Ante Todorić te Hrvoje Balent.

Nakon što je policija jučer rano ujutro ušla u Kulmerove dvorepretresi se nastavljaju i danas. Kako je u Specijalu Nove TV izvijestio reporter Andrija Jarak, pretresena je kuća gdje su živjeli Ivica i Vesna Todorić, a danas se pretražuju tri kuće Todorićevih sinova Ante i Ivana te Todorićeva zeta Hrvoja Balenta.

Pročitajte i ovo Slučaj Agrokor; ilustracija - 3 U slučaju Agrokor Hrvoj Šipek zatražila zaštitu zakonitosti vještačenja, Todorić: "Ovo je sramota za pravosudni sustav Hrvatske" Propusti u slučaju Agrokor - 4 glavna državna odvjetnica Što će utvrditi Hrvoj Šipek o propustima u slučaju Agrokor? "Ne može Državno odvjetništvo reći da nije na vrijeme upozoreno"

„Riječ je o ogromnom imanju na kojem ima nekoliko tisuća metara četvornih stambenog prostora. Doznali smo da je policija jučer pretresla kuću u koju su živjeli Ivica i Vesna Todorić. Ukupno su na imanju četiri objekta, a danas će se pretraživati preostale tri kuće – Todorićevih sinova Ante i Ivana te zeta Hrvoja Balenta. Ako im je za jednu kuću trebao cijeli dan, vjerojatno pretres neće završiti ni danas. Sinoć je pretres završen u 22:45 sati. Hrvoje Balent lišen je slobode unutar kuće. Bio je cijeli dan na pretresu jer tako nalaže zakon. Sinoć su ga oko 23 sata odveli pritvorskom nadzorniku i on više nije u kući. Postojala je varijanta da će ga jutros vratiti na pretres, no potvrđeno nam je kako je odveden pritvorskom nadzorniku te čeka svoj termin za ispitivanje u Županijskom državnom odvjetniku“, izvijestio je Jarak.

Prodanović: "Todorić još nije dobio poziv"

Odvjetnik Ivice Todorića Čedo Prodanović za Novu TV kazao je kako Todorić još nije dobio poziv istražitelja, ali da će biti kooperativan kad se to dogodi.

„Potpisan je nalog za uhićenje Todorića i sada ide nalog za provođenje istrage. Postoji razuman rok od 24 ili 48 sati do kada bi se trebali predati, nakon čega, ako se to ne dogodi, policija izdaje tjeralicu. Svi odvjetnici uvjeravaju kako će se Todorići odazvati i odgovarati na sva pitanja, pa i ona istražnog povjerenstva. Ivica Todorić nema puno manevarskog prostora. Vjerojatno ide na varijantu da se nakon pretresa preda aerodromskoj policiji u zagrebačkoj zračnoj luci. Možda Todorić tako želi izbjeći medijsku pompu jer ako pretresi završe, on će biti odmah odveden pritvorskom nadzorniku te potom u Županijsko državno odvjetništvo. Potvrđeno mi je da je pretraga u Todorićevu domu izuzetno detaljna. Istražitelji su digli svaki mogući predmet koji postoji u kući, čak su otvarali i hladnjake“, kazao je Jarak i dodao kako pretres vjerojatno neće završiti ni danas.

"Svatko štiti sebe"

Jarak se u javljanju uživo osvrnuo i na tvrdnje kako je bivši član uprave Agrokora Mislav Galić na istraživanju ponudio dokumente iz kojih proizlazi da je za financije u Agrokoru bio odgovoran Ivica Todorić.

"U trenutku kad ih odvjetnici upoznaju s njihovim pravima, tu prestaju sva kumstva i veze. Svatko štiti sebe. Nije neočekivano da se krivnja svaljuje na nadređenog", kazao je Jarak.

"Najtajanstvenija priča o Ivanu Todoriću"

Reporter Nove TV Andrija Jarak ispred Kulmerovih dvora uživo se javio i u Vijestima Nove TV u 14 sati.

„Najtajanstvenija je priča ona oko Ivana Todorića, njegova odvjetnica ne želi reći niti jednu jedinu riječ, ne želi otkriti gdje se nalazi. Trojica odvjetnika potvrdila su kako u Kulmerovim dvorima nije pronađeno ništa, što ne čudi s obzirom na to koliko je vremena prošlo“, izvijestio je Jarak.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene