Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije otkrio strateške partnere

Premijer Plenković tvrdi: Radi se na dugoročno održivom rješenju za "Đuru Đakovića"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Vlade Andrej Plenković izjavio je kako Vlada radi na tome da se osigura plaća radnicima "Đure Đakovića" te isto tako i na dugoročno održivom rješenju za tvrtku.

Nakon svečane sjednice Gradskog vijeća Pleternice, povodom dana grada, Plenković je upitan ima li poruku za radnike te planira li ih doći posjetiti u Slavonski Brod.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović i Andrej Plenković REZULTATI ANKETE Tko će sastaviti Vladu? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV Zoran Milanović, Andrej Plenković - 3 Večeras u Provjerenom Ako ste ih zaboravili: Plameni jazavac, gojenac, šmrkavac, nilski konj... Nisu to klinci, nego najmoćniji političari u Hrvatskoj

Premijer uvjerava kako će u procesu isplate plaća i preživljavanja Đure Đakovića "Ministarstvo obrane odigrati presudnu ulogu".

Rekao je kako u ovome trenutku ne želi govoriti o tome tko bi mogao biti strateški partner poduzeća. "Moramo naći jednu premosnicu, kako bi osigurali proizvodnju, a i financiranje za slijedećih nekoliko godina“,poručio je premijer Plenković.

Rekao je kako su osmislili cijeli koncept kako bi osigurali posao za „Đuru Đakovića“ te istaknuo da on uključuje i plaće za radnike za „idućih nekoliko godina“.

Na opasku novinara da radnici te tvrtke i dalje štrajkaju te strahuju od mogućeg stečaja odgovorio je: "Riješit ćemo plaće".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene