Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NA METI ŠKORO I MILANOVIĆ

Plenković žestoko po Puljku i Ivoševiću: "Razočaran sam njegovom bahatošću i arogancijom! A Ivošević bi se odmah trebao povući"

Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetio je Sisak kako bi dao potporu HDZ-ovim kandidatima za župana Sisačko-moslavačke županije i kandidatkinji za gradonačelnicu Siska.

Premijer Andrej Plenković sudjelovao je u petak na svečanosti otvorenja Središnjeg paviljona Opće bolnice ''dr. Ivo Pedišić'' u Sisku. U Sisak je došao i kako bi dao potporu HDZ-ovim kandidatima za župana i gradonačelnicu Siska. 

Komentirao je najnovije podatke o BDP-u. Naime, u prva tri mjeseca ove godine zabilježen je najmanji pad gospodarstva od početka koronakrize. Hrvatsko gospodarstvo u prvom je tromjesečju palo za 0,7 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.

"To su jako dobre vijesti, podaci su ohrabrujući i to je na tragu naših očekivanja", kazao je Plenković i dodao kako se vidi da izlazimo iz faze krize. "Moj komentar je pozitivan, to je jako dobro, mnogi su očekivali slabiji rezultat", dodao je. 

Komentirao je izbore u Splitu i slučaj Bojana Ivoševića, kandidata za zamjenika Ivice Puljka. Ivošević je optužen za antisemitizam nakon medijskih napisa o njegovoj prepisci na Facebooku. Plenković kaže kako je razočaran bahatošću i arogancijom Ivice Puljka i smatra da bi Ivošević trebao povući svoju kandidaturu. 

"Jučer nisam do kraja razumio o čemu se radi, kada sam bio u Splitu, no otvoreno ću reći, to je zastrašujuće, takve vrste izjava koje piše, ne netko prije 25 godina... kao primjerice slučaj Puljka. Da je Puljak bio u HDZ-u i pjevao ustaške pjesme, reakcije bi bile jače tisuću puta. Ne bi se reklo, on je samo čovjek. Moram upozoriti na dvostruke kriterije i standarde.

Razočaran sam njegovom arogantnošću, bahatošću na nastupima i difamacijom HDZ-a. Puljak nema nikakve veze s centrom, oni su 200 milja lijevo od centra. Razočaran sam njegovim floskulama. To je ispod svih očekivanja. Niti je centar niti je prepametno to što radi." 

O slučaju Ivošević kaže: "To je sramota za Split. Splićani su pametni ljudi, to su ljudi koji ne volje isključive ljude, a kamoli ovako napisane tekstiće, bez obzira na kontekst. Da je to napravio netko iz HDZ-a vi biste dole imali revoluciju. Splićani zaslužuju puno bolje, zaslužuju pouzdane ljude. On bi se trebao odmah povući i zaboraviti da je ikada uopće pomislio baviti se politikom. Najoštrije to osuđujem. Sramota, sramota", kazao je premijer. 

O izjavama Miroslava Škore da je nedopustivo da premijer i predsjednik sudjeluju u kampanji kaže: "Da bi se čovjek bavio politikom, mora nešto znati. Mora znati nadležnosti. Kao predsjednik Vlade i stranke, ne samo da imam puni naslov nego imam i obvezu sudjelovanja u kampanji. Da ne pomažem kandidatima, to bi bilo bizarno i loše. Te floskule koje lagano odlaze u eter govore više o njemu nego o nama."

Obrušio se i na predsjednika Milanovića: "Optrčao je sve džepiće gdje SDP još opstaje na lokalnoj razini", kazao je. Što se tiče nabave aviona, Plenković je rekao da će sve uskoro otkriti na sjednici Vlade. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene