Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PORUKE IZ ISTRE

Plenković oštro po oporbi i Grbinu: "Bez asistencije s Pantovčaka nitko ne bi ni znao da je on predsjednik SDP-a"

Predsjednik Vlade Andrej Plenković izjavio je da bez asistencije s Pantovčaka nitko ne bi ni znao da je Peđa Grbin predsjednik SDP-a.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u posjetu je Istarskoj županiji. Komentirao je izjavu oporbe i predsjednika SDP-a Peđe Grbina o novcu iz EU-a.

Oporba navodi da će Hrvatska dobiti najviše novca iz EU-a jer smo najsiromašniji. Plenković kaže da nam najviše novca stiže jer se Vlada vješto politički borila. 

Za Grbina je izjavio da nitko ne bi ni znao da je on predsjednik SDP-a da nema asistenciju s Pantovčaka. 

"Pa dobro, on je cementiran na 16 posto. Ispraznost, šupljina, nekreativnost, nedostatak informacija, znanja koju je pokazala oporba prije dva dana kada smo mi saborskim zastupnicima predstavili Nacionalni plan oporavka... Nacionalni plan oporavka je jasan, resori rade na tome osam mjeseci. Oporba tome nije pridonijela baš ništa. Teza da smo dobili najviše novca iz EU-a zato što smo mi najsiromašniji nije točna. Mi smo dobili puno sredstava zato što smo se umješno i vješto politički borili za ta sredstva.

Ja Grbina u saborskoj raspravi o tome čak nisam ni registrirao. Tamo je bilo 55 replika na moje izlaganje. Gospodin Grbin me je strašno razočarao i mislim da će završiti kao njegov prethodnik. Opoziciju uopće ne vodi Grbin već ima asistenciju s Pantovčaka. Bez asistencije s Pantovčaka nitko ne bi ni znao da je on predsjednik SDP-a", kazao je premijer.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene