Obavijesti Video Pretražite Navigacija
premijer šturo o zamjeniku

Predsjedništvo HDZ-a bez odluke o Milijanu Brkiću: ''Sve je super, živ sam i zdrav''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Zagrebu se sastalo uže Predsjedništvo HDZ-a, na kojem je tema bila i sudbina zamjenika predsjednika stranke i potpredsjednika Sabora Milijana Brkića, a nakon što je protiv njega podignuta kaznena prijava. HDZ će za odluku o Brkiću čekati pravosudni rasplet slučaja.

''EU izbori bili su glavna tema, razgovarali smo i o pripremama za sutrašnju sjednicu Sabora'', počeo je premijer Andrej Plenković na izlasku sa sjednice. Dodao je da je otvorio i pitanje Milijana Brkića. ''On je iznio svoj stav, a mi smo zaključili da institucije trebaju nastaviti zakonito i neovisno raditi svoj posao'', zaključio je predsjednik HDZ-a i Vlade te je odbio odgovarati na pitanja novinara.

Pročitajte i ovo Ivan Penava i Andrej Plenković Navodno tajno snimljeno Plenković snimljen kako vrijeđa Penavu i Most? "Moja baba pokojna bi tako mogla biti gradonačelnica Vukovara... Most - to su bolesnici" Andrej Plenković Intervju uoči izbora Plenković otkrio koje uhićenje je promijenilo Milanovićevo ponašanje, priznao i veliku grešku: "Ona nije trebala biti u Vladi"

''Mi smo kolegu Brkića saslušali, nikakvih drastičnih odluka nije bilo, hajka i medijski napisi nisu potrebni, država ima institucije i one su se prihvatile posla. I stranka i ja imamo povjerenje u institucije'', rekao je nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a ministar i potpredsjednik stranke Darko Horvat. Na pitanje što je Brkić rekao u svoju obranu, Horvat je odgovorio da ''Brkić niti je bio napadnut niti se trebao braniti''.

Dodao je da Brkić nije govorio ni o kakvim pojedincima koje je ranije spominjao. Na današnjoj sjednici, tvrdi, nije se od Brkića tražilo da napusti funkciju potpredsjednika Sabora.

Premijer i šef HDZ-a Andrej Plenković pokušava pronaći elegantno rješenje za svog zamjenika u stranci Milijana Brkića. Kaznena prijava za špijuniranje bivše supruge i još triju žena s jedne mu je strane došla kao naručena jer ima izliku za rješavanje Brkića s kojim nije u najboljim odnosima. S druge strane, kaznena prijava protiv drugog čovjeka stranke stiže u jeku kampanje za izbore za Europski parlament.

Iako je Plenković dosad izbjegavao izjasniti se o Brkiću, sazvao je sastanak za danas. ''HDZ, hvala Bogu, nije komunistička partija. U demokraciji se institucije bave progonom, a sigurno ne političke stranke'', rekao je na dolasku Milijan Brkić. Na pitanje stoji li i dalje pri kritikama institucija koje je ranije izgovorio, Brkić je rekao da nije kritizirao institucije. ''Rekao sam da u nečemu ne želim sudjelovati i dalje stojim pri tome'', rekao je. ''Sve je super, kao što vidite živ sam i zdrav'', rekao je na izlasku izbjegavajući novinarska pitanja. Na pitanje razmišlja li o odlasku iz HDZ-a, Brkić je odgovorio: ''Nikada!''. Dodao je da nitko od njega nije tražio da napusti svoje funkcije.

S desetak minuta zakašnjenja na sjednicu je stigao i Andrej Plenković, koji nije želio govoriti o Brkiću. ''Malo ćemo o suficitu, kreditnom rejtingu i pobjedi na EU izborima i drugim temama'', rekao je dobro raspoložen šef stranke ulazeći u središnjicu, gdje će se naći oči u oči sa svojim zamjenikom.

Može li Brkić ostati potpredsjednik Sabora?

Predsjednik saborskog Mandatno imunitetnog povjerenstva (MIP) i Krapinsko-zagorskog HDZ-a Žarko Tušek nije želio u utorak komentirati može li Milijan Brkić ostati potpredsjednik Hrvatskog sabora potvrdi li se optužnica protiv njega. Rekao je da je to stvar političkih odnosa te da on može govoriti samo o pitanjima MIP-a.

Opcija ima napretek, u HDZ-u smo imali prilike vidjeti i da se odriču članova stranke ulovljenih s prstima u pekmezu, ali i da promoviraju neke kojima se sudi za kaznena djela.

Aktualno Nina Badrić pohvalila se jahtom od 143 metra na kojoj uživa s najbogatijom Srpkinjom Nina Badrić (Foto: Instagram) Nina Badrić (Foto: Instagram) Foto: instagram Jahta od 143 metara (Foto: Instagram) Jahta od 143 metara (Foto: Instagram) Foto: instagram Nina Badrić (Foto: Instagram) Nina Badrić (Foto: Instagram) Foto: instagram Nina Badrić (Foto: Instagram) Nina Badrić (Foto: Instagram) Foto: instagram Nina Badrić (Foto: Instagram) Nina Badrić (Foto: Instagram) Foto: Instagram +4 Nina Badrić, Sandra i Andrej Melničenko (Foto: Instagram) Celebrity Nina Badrić pohvalila se jahtom od 143 metra na kojoj uživa s najbogatijom Srpkinjom 1/10 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene