Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Apsolutno profitabilna kompanija"

Predsjednik Uprave PIK Vrbovca: Nemamo namjeru smanjivati plaće ili otpuštati radnike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Agrokora poručuju da se poljoprivrednici ne trebaju bojati da će koncern zbog krize imati manje narudžbi njihovih proizvoda. Agrokor će nastaviti otkupljivati pšenicu od domaćih uzgajivača kao i dosad, a možda i u većim količinama, poručio je posebni savjetnik povjerenika Ante Ramljaka za poljoprivredu.

Stižu krediti, bit će novca - i za otkup pšenice i ostalih poljoprivrednih proizvoda. Obećanje je to izvanredne uprave.

Pročitajte i ovo Davor Bernardić (Foto: Dnevnik.hr) Održano ročište Bernardić: Odlazak Ramljaka i Dalić dokaz je da su iz Agrokora izvlačeni milijuni Slika nije dostupna natječaj bio samo predstava Grupa Borg angažirana već 10. travnja 2017., samo u 2017. naplatili 98 milijuna kuna

"Trudit ćemo se za više, ali manje sigurno neće biti za ono što kupujemo i što smo otkupljivali. I pšenicu, i ratarske proizvode, dakle i voće i povrće, naravno i mlijeko i meso", rekao je Vlado Čondić-Galiničić, povjerenikov savjetnik za poljoprivredu.

A meso Agrokor redovito kupuje od dobavljača. I redovito plaća, kažu uzgajivači goveda.

"Taj neki blagi pad koji je bio unazad mjesec i po do dva dana on se polako amortizira i u izvozu i na domaćem tržištu", kaže uzgajivač goveda Toni Raič.

Predsjednik uprave Pik Vrbovca Mate Štetić poručuje da je kompanija profitabilna i da radnici ne trebaju strahovati od restrukturiranja.

"Apsolutno profitabilna kompanija, u koju je uloženo preko milijardu i 200 milijuna kuna, i koja je u ovih 10 godine te novce vratila. PIK Vrbovec nema namjeru smanjivati plaće zaposlenicima, namjeravamo efikasno proizvoditi, optimalizirati proizvodnju, logistiku i sve procese unutar PIK Vrbovca tako da u ovom trenutku nemamo namjeru smanjivanja troškova plaća ili radnika", kazao je predsjednik Uprave PIK Vrbovca Mate Štetić.

No, u Konzumu će biti otpuštanja. Bivši direktor smatra da će se zatvoriti najviše 70-ak Konzumovih trgovina.

"Nešto više od 1000 ljudi? Pa čak i manje ja bi rekao. Ipak će se većinom zatvarati manja prodajna mjesta i ona koja su dupla, jer nemojmo zaboraviti da je Konzum dobio i Merkatorova prodajna mjesta", ističe bivši direktor Konzuma Dragan Munjiza.

Dok dio struke misli kako su uvjeti novog kredita nepovoljni, ministrica gospodarstva Martina Dalić brani aranžman koji je dogovorila izvanredna uprava.

"Očigledno po prijedlogu izvanrednog povjerenika i mišljenja vjerovničkoga vijeća predstavlja i najbolji način financiranja", kazala je Dalić.

Ovih dana treba sjesti prvih 100 milijuna eura od novog kredita koje će potrošiti za punjenje zaliha, pripremu sezone i plaćanje nove isporučene robe dobavljačima.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene