Obavijesti Video Pretražite Navigacija
predsjednik SDP-a

Bernardić za incident s Talijanima odgovornom smatra hrvatsku Vladu: ''Toleriraju nasilje''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik SDP-a Davor Bernardić komentirao je aktualnosti i poručio da je za incident s Talijanima odgovorna hrvatska Vlada.

Šef najjače oporbene stranke Davor Bernardić poručio je da im je svejedno tko će biti protukandidat Zoranu Milanoviću u drugom krugu jer su uvjereni da će on pobijediti na predsjedničkim izborima.

Pročitajte i ovo Prosvjed ispred rasadnika Zrinjevca - 1 Nije bio rado viđen gost Incident na prosvjedu, Zagrepčani potjerali bivšeg čelnika oporbe: "Imat ćeš svoju presicu, ajde makni se" Davor Bernardić (Foto: Dnevnik.hr) Oštar odgovor čelnika oporbe Bernardić prozvao Pupovca: "Umjesto da štiti Srbe u Hrvatskoj, štiti zapravo HDZ"

Na pitanje kako komentira pismo koje je Miloradu Pupovcu poslala predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, Bernardić je rekao da više Pupovca neće komentirati. ''Tu sapunicu ćemo prepustiti vladajućima. Mi se bavimo ključnim temama za hrvatske građane, jedna od njih je borba protiv korupcije", rekao je predsjednik SDP-a.

Kaže da je važnija tema od Pupovca incident s Talijanima.

''Ono što se dogodilo u Rijeci odraz je klime u društvu koju je ostvarila Vlada tolerirajući nasilje. Iznimno je važno da se fašizam ukloni iz javnog prostora, a svi fašistički simboli zabrane'', rekao je Bernardić.

Na pitanje kako je hrvatska Vlada odgovorna za klimu u Italiji, Bernardić je rekao da je Tajani Plenkovićev prijatelj iz redova pučana koji je u svojim izjavama iskazivao teritorijalne pretenzije na Istru i Dalmaciju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene