Obavijesti Video Pretražite Navigacija
sestra ministra financija

Bernardić: ''Očekujem da seka braci napiše pozitivno izvješće o Agrokoru''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik SDP-a Davor Bernardić komentirao je imenovanje sestre ministra financija u HANFA-i.

Bernardić je ocijenio da je izbor sestre ministra financija Zdravka Marića na mjesto direktorice sektora za superviziju osiguranja, leasinga i factoringa u HANFA-i "još jedna besramna nepotistička afera u režiji HDZ-a".

Pročitajte i ovo Marko Primorac - 3 Prisegnut će krajem drugog tjedna Što čeka novog ministra financija Marka Primorca? Recesija, inflacija, kriza, rebalans, eurozona... "Ljestvica je vrlo visoko postavljena" Damir Novotny Loša vijest za premijera Ekonomski analitičar o odlasku Zdravka Marića: "Jedan od najboljih ministara"

Ljiljana Orlovac, sestra ministra financija Zdravka Marića, imenovana je novom direktoricom Sektora za superviziju osiguranja u HANFA-i.

"Sestra ministra financija izabrana je na mjesto direktorice sektora u HANFA-i i, pazi čuda, nadgleda Agrokor gdje je ministar Marić, pazi čuda, u sukobu interesa. Očekujem da seka braci napiše pozitivno izvješće vezano uz Agrokor", cinično je komentirao Bernardić.

Dodao je da ne očekuje da premijer Andrej Plenković smijeni Marića jer bi morao i sam otići "zato što je pola svoje rodbine zaposlio u dubrovačkoj Zračnoj luci".

Još očekujem da će zbog afere avioni i afere Marić opet narasti rejting HDZ-a, kaže Bernardić.

Na zahtjeve oporbe da odstupi zbog imenovanja sestre, reagirao je ministar Marić. ''Prije svega, njena profesionalna karijera, njene kompetencije govore same za sebe. Kao ni ja, nije članica nikakve političke stranke, i ona je čista profesionalka, radi svoj posao. Rade se određene vrste insinuacija ili spekulacija, što koji djelokrug obuhvaća. Dakle ponavljam još jednom, radi se prije svega o sektoru osiguranja'', kazao je ministar financija Zdravko Marić. (Hina)

Aktualno 3 razloga zašto je ovo jedan od najboljih poslodavaca u Hrvatskoj A1 Hrvatska - 1 A1 Hrvatska - 1 Foto: PR A1 Hrvatska - 2 A1 Hrvatska - 2 Foto: PR A1 Hrvatska - 3 A1 Hrvatska - 3 Foto: PR A1 Hrvatska - 4 A1 Hrvatska - 4 Foto: PR A1 Hrvatska - 5 A1 Hrvatska - 5 Foto: PR +4 A1 Hrvatska - 6 Tech 3 razloga zašto je ovo jedan od najboljih poslodavaca u Hrvatskoj 1/10 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene