Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opet majice s natpisom ZDS

Incident u Zadru: Iako najavljen, Milanović nije došao na obilježavanje akcije Maslenica - u protokolu sporna obilježja

Obilježavanje obljetnice VRO Maslenica ‘93. održana je bez predsjednika Milanovića. On se na svečanosti na zadarskom Gradskom groblju nije niti pojavio.

Kako doznajemo, u službenom protokolu bile su osobe s obilježjima ''Za dom spremni''. To je, prema riječima predsjednikova glasnogovornika Nikole Jelića, bio razlog zbog kojeg se nije pojavio.

Pročitajte i ovo U Splitu su ponovo osvanuli uvredljivi grafiti - 6 Tri kaznena djela Policija uhvatila grafitera koji je blatio Milanovića i druge političare, poznato odakle je Gordan Jandroković O Turudiću i Milanoviću Jandroković o Turudiću i Milanoviću: "To je vrlo opasno. S takvim stvarima se ne igramo"

Umjesto njega svečanosti je nazočio savjetnik predsjednika za obranu i nacionalnu sigurnost Dragan Lozančić. 

Na prigodnoj svečanosti Milanović je trebao biti u društvu ministra obrane Marija Banožića i načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga admirala Roberta Hranja. 

Napustio obljetnicu Bljeska u Okučanima

Nije ovo prvi put da predsjednik Milanović zbog obilježja HOS-a i ZDS napušta svečanosti. Isto se dogodilo u svibnju prošle godine u Okučanima na obilježavanju obljetnice akcije Bljesak. Tada je Milanović napustio svečanost jer je osoba koja je prije njega trebala položiti vijenac nosila majicu s natpisom HOS-a.

O svojem potezu tada se očitovao se na Facebooku.

"Ovdje se jedan od sudionika koji je trebao polagati vijenac prije mene skinuo u odoru sa znakom i grbom „Za dom spremni“, u tome ne želim sudjelovati. To je stvar organizatora koji je o tome mogao voditi računa i to je moj stav. Žao mi je, to je namjerna provokacija s kojom smo računali, ona se dogodila i ja to smatram gaženjem žrtava i sjećanja na ovaj događaj. Ovo se nažalost moralo dogoditi jer je netko htio da se to dogodi. Ubuduće, gdje god bude ovakva situacija ja u tome neću sudjelovati", poručio je tada. 

 

Došao sam u Okučane odati počast onima koji su pali za Hrvatsku. Moji stavovi su poznati, govorim ih javno, bez namjere...

Objavljuje Zoran MilanovićPetak, 1. svibnja 2020.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene