Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TRAŽIT ĆE SJEDNICU VNS-A

Milanović zaprijetio Plenkoviću zbog brigadira Burčula: "Obuzdaj, skrbniče, svog jarana. Moguće da je ovo osveta za Vrhovni sud"

Predsjednik Zoran Milanović ponovno je komentirao sukob s Vladom zbog umirovljenja vojnog brigadira Elvisa Burčula, o kojemu je odlučio ministar obrane Mario Banožić. "Taj čovjek će biti vraćen u službu, inače auzmeš", poručio je predsjednik.

Predsjednik Zoran Milanović u Baćinu je komentirao aktualne političke događaje.

"Moguće da je ovo osveta za Vrhovni sud, ali je to jalovo", izjavio je Milanović komentirajući situaciju s brigadirom Burčulom. Kaže da će Burčul morati biti vraćen na posao inače će sve početi blokirati. 

"Obuzdaj skrbniče svog jarana!", poručio je pak predsjednik Plenkoviću. Njega je nazvao skrbnikom, a za Banožića je rekao da ne odlučuje o ničemu. 

Pokušao je, kaže, razgovarati s ministrom Banožićem, ali da je o svemu odlučivao premijer Plenković. Inzistirat će na tome da se brigadir Burčul vrati na mjesto zapovjednika Počasno-zaštitne bojne.

Naime, Ministarstvo obrane reagiralo je u srijedu na navode iz Ureda predsjednika RH da je umirovljenje zapovjednika Počasno-zaštitne bojne brigadira Elvisa Burčula nasrtaj na funkcioniranje OSRH-a, istaknuvši da je brigadir Burčul umirovljen jer mu je isteklo imenovanje na tu dužnost.

Iz Ureda predsjednika RH i vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga RH Zorana Milanovića ranije je priopćeno da je "postupanjem ministra obrane Marija Banožića, odnosno prijevremenim umirovljenjem zapovjednika Počasno zaštitne bojne (PZB) brigadira Elvisa Burčula, Vlada RH izvršila grubi nasrtaj na uredno funkcioniranje sustava Oružanih snaga RH".

"Banožić je politički beskućnik. Ovo je obračun preko jednog uzornog časnika. Motiv je osobna osveta", izjavio je Milanović u Baćinu. 

"Nekolicini mojih suradnika ministar je rekao da tog čovjeka (Burčula) ne može vidjeti. Ministar je ministar, a vrhovni zapovjednik je više od toga. Radi se o postrojbi koja osigurava mene. To nije pretorijanska garda. Ja tražim da se ta osoba vrati i da ode u mirovinu. Ako se to ne dogodi? Onda auzmeš!

Danas će jedan dio novinara biti brifiran. To neće proći, jer ću ja početi raditi iste stvari. To je vojničina, pusti ga da ode u mirovinu kao čovjek. Plenković sve zna", napomenuo je Milanović. 

Kaže kako će tražiti sjednicu VNS-a zbog zabrinjavajućeg materijalnog stanja u Oružanim snagama. Plenkovića je prozvao skrbnikom Oružanih snaga. 

Po pitanju cijepljenja i korone, rekao je: "Tko se nije cijepio, magarac je bio". Kaže i kako je moguće da će se cijepiti trećom dozom, ali da će prvo provjeriti razinu antitijela.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene