Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne vidi ih više partnera

Kosor: "Iz Vlade trebaju otići i Kuščević i HNS koji podržava Milanovića i izlazak iz koalicije"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor poručio je u subotu kako iz Vlade trebaju otići i HDZ-ov ministar uprave Lovro Kuščević i HNS, dodajući međutim kako takvu odluku treba donijeti premijer Andrej Plenković.

"Po našem mišljenju iz Vlade trebaju otići i Kuščević i HNS. No, takvu odluku treba donijeti predsjednik Vlade", odgovorio je Kosor komentirajući u SMS poruci zahtjev HNS-a za odlaskom ministra uprave Lovre Kuščevića iz Vlade.

''HNS podržava Milanovića te preko župana Posavca zagovara izlazak iz koalicije i ne vidim kako bi više bili partneri'', ustvrdio je Kosor čija je stranka koalicijski partner u Vladi.

Šef HSLS-a je kratko obrazložio kako "ministar Kuščević treba otići iz javno poznatih razloga".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Razgovarat će na redovnom sastanku Vlada odgovorila na službeni zahtjev HNS-a za smjenu Kuščevića: "Ultimatumi ne dolaze u obzir, o svemu u konačnici odlučuje premijer"

Član Predsjedništva HNS-a i saborski zastupnik te stranke Stjepan Čuraj najavio je ranije u subotu kako će HNS tražiti hitan sastanak s premijerom na kojem će predložiti smjenu ministra uprave Lovre Kuščevića kojeg mediji prozivaju zadnjih dana zbog niza afera.

Podsjetimo, koalicijski partner HDZ-a - HNS zatražio je smjenu ministra uprave Lovre Kuščevića zbog njegovih afera s nekretninama. Odlučili su tako na Predsjedništvu te stranke, održanom u Svetom Martinu na Muri. HNS-ovci ga smatraju prevelikim političkim teretom za vladu i traže hitan koalicijski sastanak.

SDP-ov zahtjev za opozivom ministra, koji će uskoro u saborsku proceduru, ipak ne misle potpisati.

''Dotakli smo se i aktualne političke situacije, ministra Kuščevića, te ćemo tražiti od premijera hitan sastanak i predložiti smjenu ministra. Vjerujem da će premijer poslušati zdrav razum'', rekao je član Predsjedništva HNS-a i saborski zastupnik te stranke Stjepan Čuraj. (I.D. / Hina)

Aktualno Toplinski val u Europi uzrokuje požare i nestanke struje: U Italiji troje mrtvih, u Francuskoj izmjereno 45,9 stupnjeva Vrućina izaziva požare diljem Europe (Foto: AFP) Vrućina izaziva požare diljem Europe (Foto: AFP) Foto: Afp Ilustracija (Foto: AFP) Ilustracija (Foto: AFP) Foto: Afp U blizini Bologne izmjereno 43 stupnja (Foto: AFP) U blizini Bologne izmjereno 43 stupnja (Foto: AFP) Foto: Afp Osvježenje se traži u gradskim fontanama (Foto: AFP) Osvježenje se traži u gradskim fontanama (Foto: AFP) Foto: Afp +0 Osvježenje se traži u gradskim fontanama (Foto: AFP) Svijet Toplinski val u Europi uzrokuje požare i nestanke struje: U Italiji troje mrtvih, u Francuskoj izmjereno 45,9 stupnjeva 1/5 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene