Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Antonio Tajani

Predsjednik EP-a dijelove Hrvatske proglasio talijanskima: "Živjela talijanska Istra! Živjela talijanska Dalmacija!"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Europskog parlamenta Antonio Tajani jučer je prisustvovao komemoraciji na ceremoniji povodom obilježavanja Dana sjećanja u talijanskoj Bazovici, a svoj je govor završio povicima „Živio Trst“, „Živjela talijanska Istra“ i „Živjela talijanska Dalmacija“.

Uoči ceremonije na Twitteru je objavio kako osjeća moralnu dužnost doći na komemoraciju povodom Dana sjećanja za žrtve za vrijeme egzodusa iz Istre, Rijeke i Dalmacije. U govoru je istaknuo kako je „Trst grad koji simbolizira nacionalni identitet Italije“.

Pročitajte i ovo Talijanska policija Nakon napada u Rusiji I naši susjedi na oprezu: Još jedna europska zemlja podigla razinu opasnosti od terorizma Uhićeno 10 ljudi zbog preprodaje droge Uhićenja u Puli i Zagrebu Pale dvije narkobande, uhićeno 10 ljudi, jedan je u šumi zakopao 12 kilograma kokaina

"Živio Trst, živjela talijanska Istra, živjela talijanska Dalmacija! Živjeli prognani i živjele vrijednosti naše domovine!" povicima je završio svoj govor. 

Osvrnuo se i na situaciju u Venezueli te izjavio kako se „ne smije dopustiti da se u Venezueli ponovi komunistička diktatura poput one u Trstu".

"Ne smijemo dopustiti da se u Venezueli, u kojoj žive brojni Talijani i u kojoj su brojna talijanska prezimena, ponovi komunistička diktatura kao Titova. Moramo izbjeći da dođe do tragedija poput onih na ovom području", rekao je Tajani.

Video možete pogledati na sljedećem linku, sporni povici nalaze se na samom kraju snimke. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene