Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Biti ili ne biti brodogradilišta?

Radnici Uljanika s predsjednicom: "Dobili smo njezinu punu podršku. Više ne možemo čekati"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Kolinda Grabar-KItarović primila je predstavnike radnika Uljanika, kao što je bilo najavljeno još početkom ovog tjedna. U utorak je u akciji Uljanik uhićeno 12 čelnih ljudi brodogradilišta.

"Tražimo da nam se omogući ono što se omogućilo i drugim brodogradilištima, da imamo restrukturiranje. Brodogradnja je nešto posljednje što je ostalo od industrije. Od predsjednice smo dobili punu podršku. Mislim da bi bilo bolje da je ona došla u Uljanik ili 3. maj, ali eto, spriječena je zbog raznih obaveza. Dala je do znanja da će o svemu o čemu smo danas razgovarali obavijestiti Vladu i od njih tražiti da postupe onako kako je najbolje za brodogradnju", rekao je Boris Cerovac, predsjednik Štrajkaškog odbora i Jadranskog sindikata. 

Pročitajte i ovo Zoran Milanović - 7 Oglasio se na društvenim mrežama Milanović se ponovo obrušio na Ustavni sud: "Kolinda Grabar-Kitarović? Tumarala je po HDZ-ovim dernecima" Zlata Hrvoj Šipek i Ivan Turudić tijekom Turudićeve prisege pred Saborom Osvrnula se i na Turudića Hrvoj Šipek: "Turudić do stupanja na dužnost nema nikakve ovlasti"

Dodao je nakon sastanka i kako - "Mi ne možemo više čekati. Vlada je odavno upoznata s brojkama, ovo sad nisu novi momenti, brojke su poznate samo je pitanje da netko doense konačnu odluku. Sudla je na Trgovačkom sudu u Rijeci rasprava o tome treba li 3. maj u stečaj ili ne, a jedini način da ne ide u stečaj je da Vlada donese odluku."

"Nije bilo ničeg sumnjivog"

Sastanku je nazočio i povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske u Uljaniku Đino Šverko, koji je četiri godine bio u Nadzornom odboru Uljanika. Rekao je kako pred nadzorni odbor nije dolazilo ništa sumnjivo, da su se brodovi stalno dogovarali. 

"Imali smo ugovorenih milijardu i po eura posla, znači brodovi su se stalno ugovarali. Bilo je 20-ak brodova ugovoreno", dodao je.

"Ne znamo zašto su uhićeni naši bivši direktori. Ima tu dosta tih problema koji tek sad izlaze van", rekao je Šverko koji vjeruje da im predsjednica može pomoći, unatoč ograničenim ovlastima.

"Može puno pomoći jer je jedina uz ministra Horvata rekla da podržava restrukturiranje, a ne stečaj. To je ponovila i danas. Naravno da ne može obećati jer ne odlučuje o tome, ali može kao moralni autoritet razgovarati s Vladom. Rekla je da će već danas razgovarati s premijerom", kazao je Šverko.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene