Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"nisam sudjelovala u procesu"

Predsjednica komentirala fijasko s izraelskim F-16: "Nije izgubljeno ništa"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović sudjelovala je na Konferenciji "Ususret novoj energetskoj strategiji”, a uoči konferencije komentirala je propalu nabavu vojnih zrakoplova.

"Sve je objašnjeno, nemam što tome dodati, samo se onda razvija rasprava. Prepuštam MORH-u da se u okviru interpelacije razvije rasprava u Saboru i da se objasne svi tehnički detalji", izjavila je Predsjednica, rekavši da ni ona ni Ured predsjednice nisu sudjelovali u tom procesu.

Pročitajte i ovo Mike Johnson Predviđaju iste iznose za obje zemlje Američki Kongres glasat će o pomoći Izraelu i Ukrajini Ivica Mandić, vojni analitičar Radikalna opcija Vojni analitičar za Dnevnik Nove TV o eskalaciji nasilja na Bliskom istoku: "Jedna mogućnost je vrlo opasna''

Na pitanje trebaju li isti ljudi sudjelovati u nabavci novih aviona ako do toga dođe, Predsjednica je odgovorila: "Mislim da to treba procijeniti. Treba sagledati sve naučene lekcije i pogreške koje su učinjene. Ali vodite računa da osim vremena koje je dragocjeno ništa nije izgubljeno. Pogotovo nije izgubljen međunarodni ugled Hrvatske", poručila je Kolinda Grabar-Kitarović.

Podsjećamo, nakon medijskih napisa o dokumentu u kojem je američka vlada dala informacije hrvatskoj Vladi o načinu postupanja s kupovinom aviona, američki veleposlanik W. Robert Kohorst izdao je priopćenje u kojem je naveo kako SAD nije ni u jednom trenutku savjetovao hrvatsku Vladu da ne kupuje izraelske zrakoplove F-16.

"Sjedinjene Države bile su u bilateralnim razgovorima s Izraelom po pitanju mogućeg transfera zrakoplova. Nažalost, kao što se ponekad može dogoditi u pregovorima, i bez krivice hrvatske Vlade, Izrael i Sjedinjene Države nisu uspjeli postići dogovor o uvjetima za kupovinu. Ovo je nazadovanje, ali ne i neuspjeh", naveo je američki veleposlanik u priopćenju.

Ministar obrane Damir Krstičević također ne misli da je išta izgubljeno. U ponedjeljak je ponovo izjavio kako je sve bilo transparentno i kako je ponosan na svoj tim koji je radio na poslu nabave zrakoplova.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene