Obavijesti Video Pretražite Navigacija
predsjednica oštro o vučiću

"Neću dopustiti da mi Vučić nameće teme kojima ću se baviti''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
''Hrvatska zastava vijorila se u Kninu i prije Vučićeva govora i vijorit će se ubuduće'', komentirala je za DNEVNIK.hr predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović skandalozne izjave srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića na Kosovu.

Nakon sastanka s austrijskim kolegom Alexanderom Van der Bellenom predsjednica Kolinda Grabar Kitarović naglasila je da su razgovarali o JI Europi i perspektivi svih država i da Hrvatska podržava članstvo Srbije u Europskoj Uniji jer je to u interesu cijelog prostora i Europske unije. To je preduvjet za stabilnost, a svatko treba ispuniti kriterije za članstvo, rekla je šefica države naglasivši da se Hrvatska ne želi naći u poziciji da ju se klasificira kao nekoga tko koči ulazak Srbije.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Rezolucija o genocidu Vučić: ''Molio sam ljude u Republici Srpskoj da još jednom razmisle o svim svojim odlukama i potezima'' Aleksandar Vučić - 1 Posjetio Macrona Vučić nabavlja 12 borbenih aviona, cijena je paprena

Nismo razgovarali o govoru predsjednika Vučića na Kosovu, rekla je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i zapitala se ''zašto bi on uopće bio relevantan Hrvatskoj". "Neću dopustiti da mi Vučić nameće teme niti se spuštati na razinu da komentiram njegove govore. On time govori sam o sebi", zaključila je oštro predsjednica.

HSLS traži sastanak vladajuće koalicije u povodu istupa predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića o tome da je Slobodan Milošević srpski velikan koji je imao dobre namjere te da Knin nikada nije bio hrvatski grad.

Na tom sastanku predsjednik HSLS-a Darinko Kosor želi čuti jasne stavove Vlade Republike Hrvatske i koalicijskog partnera SDSS-a.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić na Kosovu je podsjetio na govor Slobodana Miloševića na Gazimestanu uoči rata devedesetih godina. O Miloševiću je rekao da je to bio "najveći lider u povijesti Srbije". Poručio je da je Srbija imala iluziju da je velika i moćna te da je Slobodan Milošević bio "veliki lider, ali mu želje nisu bile realne", zbog čega su Srbi platili veliku cijenu, ali nisu postali veći.
"Srbi su ginuli za Knin, za Sarajevo i za Prištinu. U Kninu se danas vijori šahovnica koje tamo nikada nije bilo. Slično je sa Sarajevom i Prištinom", poručio je Vučić.

Još nema službene reakcije iz hrvatskog Ministarstva vanjskih poslova, a bivša premijerka Jadranka Kosor poziva na povlačenje hrvatskog veleposlanika u Beogradu. Ministar branitelja Tomo Medved smatra da se Vučiću u Hrvatskoj pridaje previše pažnje.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene