Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nije htjela o škori

Predsjednica o planovima za budućnost: ''Kako god moj život bude išao, mirovinu ću provesti u Hrvatskoj''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović nazočla je svečanoj promociji polaznika vojnih škola Hrvatskog vojnog učilišta (HVU).

Odgovarajući na pitanja novinara nakon svečane promocije, predsjednica je rekla da, iako još nije objavila kandidaturu za predsjedničke izbore, HDZ joj je iskazao podršku. "Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je da će HDZ podržati moju kandidaturu ako je objavim. Ja nastavljam obavljati posao predsjednice'', rekla je nakon svečane promocije u Vukovaru.

Pročitajte i ovo Predsjednik Milanović na obilježavanju Dana hrvatskih branitelja Vukovara - 2 Predsjednik odao počast Obilježen Dan hrvatskih branitelja u Vukovaru: "To je primjer žrtve i patnje, ali i njihovog herojstva i zajedništva" Slika nije dostupna "Žena je ta koja se pita" Milanović o srednjem prstu Grabar-Kitarović: "Stvar je konteksta, ali takav je stil uvijek metoda borbe"

Nije htjela komentirati je li kandidatura Miroslava Škore udar na nju te radi li se tu o osveti Mate Radeljića, njezina bivšeg savjetnika.

Iako je u utorak, na proslavi Dana državnosti, za Dnevnik Nove TV kazala da za nju posla posla ima i u svijetu, a ne samo u Hrvatskoj, danas je Vukovaru kazala da se vidi u Hrvatskoj. Često sam odlazila zbog školovanja i posla i uvijek sam se vraćala. Kako god moj život bude išao, mirovinu ću provesti u Hrvatskoj", rekla je Kolinda Grabar-Kitarović.

Nije željela otkrivati eventualne planove nakon isteka mandata. ''To je hipotetsko pitanje i na njega je teško odgovoriti. Voljela bih da se usredotočimo na to kako ljudi žive, kako da otvorimo radna mjesta, kako da vratimo mlade koji su otišli'', odgovorila je.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je u utorak da hrvatska obavještajna služba prisluškuje novinare i medijske kuće u Hrvatskoj, Srbiji i BiH. Predsjednica je rekla da nije neobično da obavještajne službe prisluškuju strane građane jer to nije područje koje je najbolje regulirano zakonom. ''Neobično je da predsjedavajući Predsjedništva BiH o tome javno govori'', rekla je. "Mi znamo da moramo čuvati Hrvatsku i građane Hrvatske od svih obavještajnih aktivnosti, osobito onih koje bi bile usmjerene protiv gospodarstva. Porazgovarat ću još malo s Markićem o tome, ali nema razloga za brigu", poručila je predsjednica.

Aktualno Središte starog grada Raba još uvijek zatvoreno, otkriveno kako je iscurio plin Rab Rab Foto: DNEVNIK.hr U gradu Rabu evakuacija stanovnika zbog curenja plina (Foto: Dnevnik.hr) U gradu Rabu evakuacija stanovnika zbog curenja plina (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr U gradu Rabu evakuacija stanovnika zbog curenja plina (Foto: Dnevnik.hr) U gradu Rabu evakuacija stanovnika zbog curenja plina (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Plin u gradu Rabu (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Plin u gradu Rabu (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr Plin u gradu Rabu (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Plin u gradu Rabu (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Plin u gradu Rabu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Hrvatska Središte starog grada Raba još uvijek zatvoreno, otkriveno kako je iscurio plin 1/6 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene