Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Družit će se s građanima

Predsjednica seli Ured u Dubrovnik - S obzirom na količinu problema, imat će pune ruke posla

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sredinom tjedna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović seli ured u Dubrovačko-neretvansku županiju.

Na jugu jedva čekaju da se predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović požale s kojim problemima žive. Predsjednička zastava zavijorit će se u Dubrovniku. Prvog dana predsjednica će obići dubrovačko sveučilište. Ured će joj biti u zgradi županije. Obići će Konavle. Družit će se s građanima.

Pročitajte i ovo Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola" Stjepan i Katarina Đerek Ratac Užas na magistrali: U sudaru poginuli brat (21) i sestra maturantica, sugrađani se opraštaju - "Ovo je da srce pukne od tuge"

"Ja bih osobno više volio kad bi ona mene zvala u svoju rezidenciju u Zagreb da provedem nekoliko dana gore i ja bih onda njoj vrlo rado rekao o problemima koji me tište", rekao je Dubrovčanin Aljoša.

"Trebalo bi njoj poslat sliku današnjeg Straduna. Lijepo da ona ispred svoje kancelarije stavi teću pa lijepo malo kokoši, malo odojaka, malo divljega prasca, malo zečeva i tega jedno sto litara vina i svi bi za nju bili, ja ti govorim", rekao je Tešo.

Dubrovnik ima puno problema, požalit će joj se gradonačelnik Mato Franković, od Croatia Airlinesa do pošte. "Pošta u Dubrovniku putuje po 14 dana. U Dubrovačkoj Republici prije je dolazila do sultana nego što u Dubrovniku dođe do grada, do činjenice da imamo tvrtku Excelsa za nekretnine koja društveno neodgovorno posluje", kaže Franković.

U Stonu, inače poznatom po vrhunskim kamenicama i solani, na dnevnom redu bit će Pelješki most. Predsjednici će prezentirati dokle je projekt došao, u prisutnosti resornog ministra Olega Butkovića. Vinarima na Orebiću most će itekako dobro doći kako bi riješili problem prometne izoliranosti. S njima će se Predsjednica naći na radnom ručku. Posjetit će i Korčulu.

Petak je rezerviran za Lastovo i Mljet. Tu će joj se pridružiti ministar Marić. Tema će biti neiskorišteni vojni objekti. Prometna izoliranost. Najveći problem za otočane je vodoopskrba. Obići će i dolinu Neretve i upoznati se s problemima poljoprivrednika.

"Dobro je i za građane jedinice lokalne samouprave da u neposrednom kontaktu s Predsjednicom iznesu svoja viđenja. Ja mislim da će predsjednica vidjeti koliko je nama teško živjeti na krajnjem jugu i da će to biti vrlo naporno, ali vidimo da je predsjednica u dobroj kondiciji pa vjerujemo da će to dobro izdržati", rekao je Nikola Dobrosavić, župan dubrovačko-neretvanski.

Predsjednica je dosad ured selila u Split, Gospić, Požegu, Rijeku, Pulu, Vukovar, Zadar, Varaždin i Čakovec.

"Senzibilizira se za konkretna pitanja koja su važna za građane, za socijalna pitanja, za gospodarski razvoj različitih dijelova Hrvatske. U ovom trenutku odlazak na sam jug Hrvatske smatram da je dobrodošao i u ovim momentima koji su bitni u vezi obljetnica iz Domovinskog rata njezina će prisutnost u Dubrovniku biti korisna", rekao je premijer Andrej Plenković.

Posjet Dubrovačko-neretvanskoj županiji završit će u nedjelju kada će se proslaviti 25. obljetnica deblokade Dubrovnika i oslobađanja juga Hrvatske.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene