Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ustupanje šume Pantovčak gradu

Predsjednica Grabar-Kitarović o ideji preseljenja ureda: "Priznajem svoju pogrešku"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović predstavila je projekt ustupanja šume Pantovčak gradu Zagrebu.

Riječ je o 95 hektara, a gotovo 70 posto od toga Predsjednica predaje Vladi, nakon čega će se kompleks urediti kao park-šuma za građane.

Pročitajte i ovo Klizište na Pantovčaku - 3 Stari problem FOTO/VIDEO Uzbuna na Pantovčaku - aktiviralo se klizište: ''Situacija nije bezazlena'' Klizište na Pantovčaku - 4 Oglasili se Grad i Ured predsjednika FOTO/VIDEO Drama na Pantovčaku: Aktiviralo se klizište

O dijelu otvorenom za građane brinut će ili Park prirode Medvednica ili grad Zagreb. Park bi svoja vrata za građane mogao otvoriti već za nekoliko mjeseci. A imat će što i vidjeti, jer neki od stanovnika su i zastićene vrste poput muflona, sivog sokola i šišmiša.

U svom obraćanju predsjednica je priznala da je pogriješila kad je u kampanji najavljivala da će se preseliti s Pantovčaka.

"Zalagala sam se da dužnosnici imaju snage i mudrosti priznati pogreške, tako i ja danas priznajem svoju. Tada nisam mogla zamisliti da država ne može osigurati zamjenski, odgovarajući objekt za Ured predsjednice", kazala je Predsjednica.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene