Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Komentirao plan nagodbe

Božinović ne očekuje trzavice s HNS-om zbog nagodbe u Agrokoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik Vlade Predrag Štromar kazao je kako je riječ o tek prvom planu nagodbe s vjerovnicima Agrokora te da još ima vremena za izmjene i dopune.

Potpredsjednik Vlade, HNS-ov Predrag Štromar komentirao je jučerašnji plan nagodbe Agrokora i vjerovnika kojeg je prilikom obraćanja medija poderala prokuristica Kraša Marica Vidaković.

Pročitajte i ovo Propusti u slučaju Agrokor - 4 Novi problemi Može li se novo vještačenje za Agrokor završiti u godinu dana? DORH dobio rok i zadatak, neki sumnjaju da je to moguće Fran Olujić, odvjetnik Ante Todorića Problemi do grla Hoće li biti novog vještačenja u slučaju Agrokor? "Teško će pronaći nekoga tko neće biti kontaminiran"

Kazao je kako je riječ o tek prvom prijedlogu nagodbe.

"Agrokor ide u svojem smjeru. Još imamo dosta mjeseci za usklađenje svega. HNS želi da domaći dobavljači budu u ravnopravnom ili boljem položaju pred drugima, da se osiguraju ona radna mjesta koja bi se potencijalno mogla ugorziti", kazao je Štromar i dodao kako će se nagodba još mijenjati.

Štromar ja kazao kako je želja HNS-a da gospodarstvo bude stabilno i nakon nagodbe.

Na pitanje je li HNS o Agrokoru razgovarao sa svojim koalicijskim partnerima, Štromar je poručio kako razgovore s partnerima vode u Vladi, a ne preko medija.

 "Lex Agrokor još nije ispunio svoju svrhu, ali ima još vremena. Taj zakon u početnom smislu je ipak ispunio svoju srž, a to je čuvanje radnih mjesta", rekao je Štromar.

Božinović: "Ne očekujem trzavice"

Ministar unutarnjih poslova, HDZ-ov Davor Božinović izjavio je da ne očekuje trzavice s koalicijskim partnerom u Vladi HNS-om oko prijedloga nagodbe u Agrokoru, dodavši da će se o svemu razgovarati i pronaći zajedničko rješenje.

Božinović je kazao kako ne očekuje trzavice  zbog toga što postoji kvalitetan dijalog između partnera.

„Ono što je jučer prezentirano nije prezentirao drugi koalicijski partner nego uprava koncerna. Prema tome o svemu će se razgovarati kao i dosad i naći će se zajedničko rješenje“, rekao je Božinović. (Hina/D.I.)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene